Журналістка з Вінниці підозрюється в колабораціонізмі

Журналістка з Вінниці підозрюється в колабораціонізмі

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури 39-річній уродженці м. Вінниці повідомлено про підозру у здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що вінничанка у 2014 році виїхала до столиці росії, де згодом стала працювати журналісткою у виданні «вечерняя москва».

Обіймаючи посаду заступника головного редактора, підозрювана виготовляє та публікує матеріали, спрямовані на підтримку держави-агресора.

У 2022 році підозрювана почала поширювати контент з кремлівськими наративами в особистому авторському блозі на сайті «вечерней москвы».

Лінгвістичною експертизою підтверджено протиправний зміст публікацій журналістки, їх спрямованість на підтримку росії як держави агресора, її збройних формувань та окупаційної адміністрації.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ВІННИЦІ НА 9 РОКІВ ЗАСУДИЛИ КОЛАБОРАНТКУ, ЯКА ПРАЦЮВАЛА ЧИНОВНИЦЕЮ «РАЙОННОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ЛНР»

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини