Проект «Лікар для села» розпочав роботу в Хмільницькому районі

Проект «Лікар для села» розпочав роботу в Хмільницькому районі

На Вінниччині триває проект «Лікарі для села». В найдальші села області їдуть лікарі, вони на місці вимірюють цукор, тиск, оглядають очі та роблять УЗД.  Відтепер на запрошення благодійного фонду Миколи Філонова «Український Альянс», соціальна ініціатива благодійного фонду “МХП-Громаді”, яка успішно реалізовується в інших районах Вінниччини, буде реалізована й для мешканців Хмільницького району, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Vinnytsia Press Point

Журналісти видання Vinnytsia Press Point побували в першій з таких поїздок у селі Жигалівка (колишній Калинівський район).

Від самого ранку селяни збираються перед клубом куди має під’їхати виїзна амбулаторія. Вони очікують лікарів та гомонять про своє.

Кажуть, у них в селі амбулаторію ще не доробили, а їхати до найближчих лікарів треба в Пиків чи в Калинівку. Хоч і не далеко, але цілий день треба витратити.

«Ми дуже вдячні що про нас не забули і приїхали, це потрібно людям. Треба частіше навідувати нас», – каже місцева жителька.

Сьогодні на прийманні в амбулаторії на колесах терапевт, офтальмолог та лікарка, яка робить УЗД. Людей приймають по троє, але черга не зменшується.

За словами лікарів, вчасне обстеження може виявити захворювання на ранніх стадіях, коли людину воно наче сильно і не турбує.

«Звертаються дуже багато людей, які мають захворювання серцево-судинної системи, захворювання органів травлення, захворювання ендокринної системи. А саме це є гіпертеріози і найбільше всього турбує це цукровий діабет. Тому вчасне обстеження та звернення до лікаря є дуже важливим для раннього виявлення захворювання», – каже лікарка сімейної медицини вищої категорії Світлана Казьмірчук.  

За словами офтальмолога Анастазії Зубрицької, команда «Лікар для села» працює з листопада минулого року. За цей час побували в Київський, Сумській, Хмільницькій та Вінницький областях. Весь цей час користується популярністю медмобіль, адже люди в селах часто не мають можливості потрапити до сімейного лікаря.

«Як офтальмолог хочу сказати, що зараз є велика проблема з такими захворюваннями, як глаукома зокрема. Катаракта само собою, але глаукома часто не має виражених симптомів. Люди просто не помічають підвищений очний тиск», – каже лікарка офтальмолог Анастазія Зубрицька.

У кожному селі, а їх медики вже об’їхали чимало, вони приймають від 80 до 200 людей. За результатами огляду надають рекомендації та радять до яких профільних лікарів звернутись для подальшого лікування.

В найдальші села Вінницької області їдуть лікарі. Ця ініціатива стала можлива завдяки Благодійному фонду Миколи Філонова та БФ «МХП-Громаді». В найдальші села Вінницької області їдуть лікарі. Ця ініціатива стала можлива завдяки Благодійному фонду Миколи Філонова та БФ «МХП-Громаді». В найдальші села Вінницької області їдуть лікарі. Ця ініціатива стала можлива завдяки Благодійному фонду Миколи Філонова та БФ «МХП-Громаді». В найдальші села Вінницької області їдуть лікарі. Ця ініціатива стала можлива завдяки Благодійному фонду Миколи Філонова та БФ «МХП-Громаді». В найдальші села Вінницької області їдуть лікарі. Ця ініціатива стала можлива завдяки Благодійному фонду Миколи Філонова та БФ «МХП-Громаді». В найдальші села Вінницької області їдуть лікарі. Ця ініціатива стала можлива завдяки Благодійному фонду Миколи Філонова та БФ «МХП-Громаді». В найдальші села Вінницької області їдуть лікарі. Ця ініціатива стала можлива завдяки Благодійному фонду Миколи Філонова та БФ «МХП-Громаді». В найдальші села Вінницької області їдуть лікарі. Ця ініціатива стала можлива завдяки Благодійному фонду Миколи Філонова та БФ «МХП-Громаді». В найдальші села Вінницької області їдуть лікарі. Ця ініціатива стала можлива завдяки Благодійному фонду Миколи Філонова та БФ «МХП-Громаді». В найдальші села Вінницької області їдуть лікарі. Ця ініціатива стала можлива завдяки Благодійному фонду Миколи Філонова та БФ «МХП-Громаді». В найдальші села Вінницької області їдуть лікарі. Ця ініціатива стала можлива завдяки Благодійному фонду Миколи Філонова та БФ «МХП-Громаді». В найдальші села Вінницької області їдуть лікарі. Ця ініціатива стала можлива завдяки Благодійному фонду Миколи Філонова та БФ «МХП-Громаді». В найдальші села Вінницької області їдуть лікарі. Ця ініціатива стала можлива завдяки Благодійному фонду Миколи Філонова та БФ «МХП-Громаді».

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ ПЕРШІ ТРИ ШКОЛИ ОТРИМАЛИ СПОРТИВНИЙ ІНВЕНТАР В РАМКАХ ПРОЄКТУ “СПОРТ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ”

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини