Водія, який у Хмільницькому районі збив насмерть пішохода та втік з місця події взяли під варту

Водія, який у Хмільницькому районі  збив насмерть пішохода та втік з місця події взяли під варту

Водія, який 20 лютого у Хмільницькому районі,  перебуваючи за кермом в нетверезому стані, водій здійснив смертельний наїзд на пішохода та втік з місця пригоди взяли під варту.

Слідством встановлено,що 20 лютого близько 22:00 підозрюваний, рухаючись легковим автомобілем вулицею м. Калинівки, перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп’яніння, допустив наїзд на 80-річного пішохода, який знаходився на узбіччі.

Після цього підозрюваний, не надавши допомоги потерпілому, з метою уникнення відповідальності залишив місце події на автомобілі, а літній чоловік від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці.

Водія затримано працівниками поліції та йому повідомлено про підозру у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень. Слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою із визначенням застави у розмірі 214 720 грн.

На зазначене рішення слідчого судді прокурором готується апеляційна скарга в частині визначення застави.

У разі доведення винуватості чоловіка в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області повідомлено про підозру 33-річному жителю м. Калинівки у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, що спричинило смерть потерпілого, та у завідомому залишенні без допомоги особи, яка перебувала в небезпечному для життя стані (ч. 3 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135 КК України).

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ТРОЄ ДІВЧАТОК ПОСТРАЖДАЛИ У ЖАХЛИВІЙ АВАРІЇ У ХМІЛЬНИКУ

СТРАШНА АВАРІЯ У ХМІЛЬНИКУ. НА ПІШОХІДНОМУ ПЕРЕХОДІ ЗАГИНУЛА ЖІНКА

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини