У селі живе одна бібліотека

У селі живе одна бібліотека

Сьогодні в Україні відзначають День бібліотек. Про те, як живе бібліотека на селі розповідає бібліотекарка з Філіополя Валентина Гринчук.

Філіопіль невелике село. Тут немає ні школи, ні дитячого садочка. Єдиний працюючий заклад – бібліотека. 

Історія цього закладу розпочалась  у 1967 році. З тих пір, минуло багато часу, з'явилось багато інших джерел інформації, стали доступними радіо, телебачення, інтернет. Незважаючи на це, бібліотека в селі і досі залишається місцем комунікації,  джерелом духовності, культури та знань, - переконана сільська бібліотекарка Валентина Гринчук.

- Бібліотека це перший помічник у світі, у професійному становленні, вона є не тільки джерелом інформації, а й місцем цікавого спілкування, - говорить  Валентина Анатоліївна. 

У Філіопільській сільській бібліотеці  Валентина Гринчук працює з 2017 року. На запитання, чому  обрала саме цю професію, відповіла, що любить читати,  працювати та спілкуватись з дітьми. У Філіопільській бібліотеці є чимало творчо обдарованих користувачів різного віку, які потребують допомоги у пошуках творчого самовираження, прагнуть показати свої роботи, поспілкуватися за інтересами. 

- Наш заклад - це те місце у селі,  де люди можуть навчатися впродовж усього життя, здобуваючи знання, і необхідні навички. Тут вони отримують доступ до різних джерел достовірної інформації. Тут  народжуються ідеї, пишуться проєкти, проходять палкі дискусії та відзначаються успіхи.

Сільська бібліотека – це місце, де не лише зберігаються книжки, це територія, на якій живуть знання, культура, життєвий досвід та мудрість, тут кожний знайде собі затишок і відкриє для себе новий світ, - говорить Валентина Гринчук.

Вікторія Загребельна

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИКУ ПЕРЕВІРИЛИ БАЗАР. ЯКИМИ ВИЯВИЛИСЯ РЕЗУЛЬТАТИ ПЕРЕВІРКИ

 

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини