У Хмільнику попрощалися із загиблим Захисником Сергієм Пітеріним

У Хмільнику попрощалися із загиблим Захисником Сергієм Пітеріним

Сьогодні хмільничани віддали шану та попрощалися з загиблим Захисником України Пітеріним Сергієм Юрійовичем, - повідомляють Життєві обрії.

Хмільничанин загинув захищаючи Україну в районі населеного пункту Оріхово-Василівка Донецької області 25 лютого 2023 року. Загиблому було лише 36 років. У Сергія залишилися: дружина, двоє дітей, батьки та брат.

Сьогодні відбувся чин поховання Захисника України. Похоронна процесія вирушила від домівки Сергія Пітеріна до храму Різдва Пресвятої Богородиці . Аби попрощатися з Героєм на вулиці вийшли сотні хмільничан, вони ставали на коліна, подумки дякуючи воїну за мирне небо, віддавали шану та висловлювали співчуття родині Пітеріних.

У храмі Різдва Пресвятої Богородиці відбулася заупокійна молитва до якої, аби помолитися за загиблого Захисника України та підтримати його родину долучилися багато хмільничан. 

Після заупокійливої молитви розпочалося загальноміське віче-прощання.

Прощання розпочалося з хвилини мовчання за тими, хто віддав своє життя за незалежність України та з виконання присутніми державного гімну. До прощання з Героєм долучилися сотні людей.

З прощальною промовою та словами співчуття до рідних та близьких покійного звернулися заступник Хмільницького міського голови Сергій Редчик, помічник народного депутата Петра Юрчишина Андрій Барабан, заступник начальника Хмільницького об'єднаного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олег Прокопович, благочинний храмів Хмільницького району УПЦ отець Олексій.

Поховали Сергія Пітеріна на Соколівському кладовищі.

Сергій Юрійович Пітерін народився 14 червня 1986 року в місті Хмільник. Протягом 1993-2003 років навчався у середній школі I-IIІ ступенів №4.

У 2003 році вступив у Вінницький транспортний коледж на спеціальність «Організація та техніка протипожежного захисту», який закінчив з відзнакою, у 2006 році та здобув кваліфікацію техніка протипожежного захисту.

З 2006 по 2007 рік проходив службу у Збройних Силах України у Києві. Після служби у Збройних Силах України влаштувався на посаду водія автобуса і ТОВ «Союз-Авто» м. Київ, де пропрацював до 2011 року. У 2011 поці був прийнятий на посаду водія автобуса у ПІ «АТПІ Кривешко», де працював на маршруті «Хмільник - Одеса», після чого і до останнього часу на маршруті «Хмільник - Вінниця».

Під час повномасштабного вторгнення окупанта в Україну, Сергій Юрійович 30 грудня 2022 року був мобілізований на військову службу до лав Збройних Сил України та був на посаді навідник 1 кулеметного взводу 1 стрілецької роти 2 стрілецького батальйону військової частини А0989.

Сергій Юрійович загинув 25 лютого 2023 року під час ворожого мінометного обстрілу позицій незаконними збройними формуваннями російської федерації в районі населеного пункту Оріхово-Василівка, Донецької області.

У Сергія залишились: дружина Юлія Сергіївна, син Назар, дочка Марія, мама Алла Костянтинівна, тато Юрій Афанасійович та брат Дмитро Юрійович.

У цей скорботний для усіх нас день висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Сергія. Вічна пам’ять і слава йому! Вічна пам’ять і слава всім тим, хто віддає своє життя за свободу, мир і незалежність України.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини