У Хмільнику попрощались з героєм Максимом Войтенком

У Хмільнику попрощались з героєм Максимом Войтенком

Прощання з героєм  відбулось у центрі Хмільника на площі перед Будинком куьтури. Сотні хмільничан прийшли провести в останню путь мужнього хмільничанина, який загинув у боях з російськими окупантами 20 квітня цього року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Амбарне Купʼянського району Харківської області, - повідомляють Життєві обрії.

Під час церемонії прощання присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять про всіх полеглих захисників, про тих, хто віддав своє життя захищаючи демократичні цінності суверенітет та майбутнє нашої держави.

З прощальною промовою до присутніх та словами щирого співчуття до рідних звернулися заступник міського голови Сергій Редчик, помічник-консультант народного депутата України Петра Юрчишина Андрій Барабан, представник Центру комплектування та соціальної підтримки майор ЗСУ Олег Камбаров.

Поховали старшого солдата Максима Войтенка на Великомитницькому кладовищі.

Максим Олександрович Войтенко народився 9 липня 1995 року.

Навчався у Загальноосвітній школі № 2 м. Хмільник.

Закінчив Професійний ліцей сфери-послуг за спеціальністю «Штукатур - плиточник, лицювальник». Він любив свою професію, він присвятив їй все своє життя.

Але після 24 лютого все змінилося. Відразу після повномасштабного вторгнення пішов добровольцем до Збройних сил України.

6 березня 2022 року був призваний Хмільницьким районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки Вінницької області на військову службу за призовом по мобілізації на підставі Указу Президента України від 24 лютого 2022 року. «Про загальну мобілізацію».

Під час проходження військової служби був стрілецем - снайпером піхотного батальйону військової частини А 2573.

Вірний військові присязі у бою за нашу Батьківщину виявивши стійкість і мужність загинув 20 квітня 2023 р. під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Амбарне Купʼянського району Харківської області

У Максима залишилась мама Тетяна Володимирівна, брат Михайло, бабуся Тетяна Андріївна, дружина Ніна та син Максим.

У цей скорботний день, висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Максима. Вічна памʼять і слава йому! Вічна памʼять і слава всім тим, хто віддав своє життя за свободу, мир і незалежність Української держави.

Герої не вмирають! Слава Україні!

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ХМІЛЬНИЧАНИ ПОПРОЩАЛИСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ МЕЛЬНИКОМ ЮРІЄМ ІВАНОВИЧЕМ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини