Савінській Емілії Едуардівні присвоєно звання «Почесний громадянин міста Хмільника»

Савінській Емілії Едуардівні присвоєно звання «Почесний громадянин міста Хмільника»

Рішенням 41 сесії Хмільницької міської ради 8 скликання від 31.03.2023 року №1662 Савінській Емілії Едуардівні присвоєно звання «Почесний громадянин міста Хмільника», - повідомляють Життєві обрії.

Відзнаку присвоїли враховуючи плідну працю та педагогічні досягнення колишньої вчительки англійської мови ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Савінської Емілії Едуардівни, її вагомий особистий внесок у започаткування вивчення в школі англійської мови як другої іноземної, активну громадську діяльність та плідну комунікацію із зарубіжними партнерами, спрямовані на вдосконалення мовної практики учнями школи безпосередньо під час проживання за кордоном.

Савінська Емілія Едуардівна народилася 29 жовтня 1946 року в селі Журавне Хмільницького району. Тож її дитинство  прийшлося на важкі повоєнні часи. Походить з учительської династії (батько і сестра теж учителі).

Свій трудовий шлях Емілія Едуардівна розпочала у 1964 році на посаді старшої піонервожатої. У 1969 році стала секретарем школи, а з 1972-2012рр. працювала учителем англійської мови середньої школи №1 (нині Ліцей №1 м.Хмільника).

Любов до професії тривалістю у життя починалася з високої працездатності молодого педагога, ентузіазму, бажання працювати, та згодом переросла у вчительську мудрість, уміння зрозуміти учня, бути для нього наставником і вихователем, направляти енергію молодих у потрібне русло, знаходити нестандартні рішення щодо різних питань.

Емілія Едуардівна - учитель-методист, більше 30 років очолювала методичне об'єднання учителів міста.

Нагороджена Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України (1985 р.), нагрудним знаком «Василь Сухомлинський» (2010 р.).

Відмінник освіти України (2000р.).

Трудова біографія цієї неординарної людини продовжується і дотепер, хоча минуло більше десяти років, як вона вийшла на заслужений відпочинок.

Працюючи вчителем, Емілія Едуардівна завжди займала активну життєву позицію, вдосконалювала свій фаховий рівень і ставила перед собою високу планку.

Її учні не просто цікавились вивченням англійської мови, вони працювали за американською  програмою «FLEKS», успішно її долали і отримували право проживати та навчатися в США. Це Мазур Олена, Шеремета Божена, Гаті Андрій, Коломієць Дмитро, Мазур Ірина, яка два роки поспіль займала ІІ місце у Всеукраїнській олімпіаді з англійської мови. Усі ці діти закінчили  лінгвістичні університети і працюють за кордоном.

Діяльність Емілії Едуардівни була спрямована на те, щоб виховати своїх послідовників і передати їм свій досвід. Чимало її учнів пов'язали свій життєвий вибір із викладацькою діяльністю, ще частина - навчаються за кордоном.

Савінська Емілія Едуардівна практично започаткувала у школі №1 вивчення англійської мови, бо до цього вивчалася французька мова. Різносторонність натури, організаторські здібності допомагали їй проявляти себе у спорті (шахи і шахмати).

Але найбільш плідною є громадська діяльність Емілії Едуардівни.

Починаючи з 1980 року, вона активно контактує з Ієном Мерсі, громадянином Британії, який проживає в США (директор фірми «Караоке»). Переписка між ними триває 30 років. Він приїжджав до м.Хмільника, вона двічі їздила до нього, стала другою хрещеною матір'ю, була на його весіллі та стелила вишитий український рушник.

У 2012 році Емілія Едуардівна через Департамент освіти Вінницької обласної державної адміністрації організувала дві поїздки: до Британії (Лондон) та Шотландії, під час яких наші діти (20 учнів) навчались у школах та жили в сім'ях задля вдосконалення мовної практики.

У 2015 році з допомогою своєї  учениці учителька організувала круїз по Європі, під час якого 40 чоловік мали можливість ознайомитись з такими країнами як Польща, Німеччина, Франція, Чехія та Італія.

Педагогічна діяльність Савінської Емілії Едуардівни досить помітна і в школі, й у місті,  і донині радує учнів, батьків, колег. Знання, які вона дає дітям, подібно до насіння, проростають і дають хороші і правильні плоди.

Багаторічна самовіддана праця на педагогічній ниві, щира любов і добре серце, якими педагогиня щедро ділилася з учнівською молоддю в подальшому цілком заслужено забезпечили Емілії Едуардівні авторитет і повагу хмільничан.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ХМІЛЬНИЦЬКІ КАРАТИСТИ - ПЕРЕМОЖЦІ "КУБКУ ЗАХОДУ"

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини