Поліція рекомендує як захиститися від шахраїв

Поліція рекомендує як захиститися від шахраїв

Маєте один пароль для різних сайтів і мереж? - Шахраї можуть зламати їх! Паролі мають відрізнятися! Вони мають бути унікальними та складними до кожного інтернет-банкінгу, електронної пошти, соціальних мереж, персонального кабінету.  

Зловмисники користуються неуважністю та поганою обізнаністю людей: вони можуть не помітити підозрілий лист, відкрити сумнівне посилання, повірити у фейк або проігнорувати подвійну автентифікацію на смартфоні.

Ці маленькі деталі відкривають дорогу до великих небезпек. Саме тому, кілька порад від поліцейських задля інформаційної безпеки:

- Не давайте свій телефон незнайомим людям, яким нібито потрібно терміново зателефонувати. Ви ж не хочете, щоб в руки незнайомців потрапив розблокований телефон?

- Використовуйте довгі та надійні паролі, а також біометрічну і двухфакторную аутентифікацію, особливо для платежів і грошових переказів. Використання зручних коротких паролів може мати негативні наслідки.

- Не розповідайте про себе в інтернеті. Зловмисники можуть використовувати розкриті ваші особисті дані, щоб атакувати вас.

- Слідкуйте за тим, які програми отримують на ваших пристроях доступ і до чого. Новій грі зовсім не обов’язково знати, де ви зараз перебуваєте або мати доступ до камери або мікрофона.

- З обережністю відкривайте електронні листи, адже листи з невідомих адрес можуть бути небезпечними.

- Контролюйте, що ваша дитина купує в інтернеті – всі засоби для цього вбудовані в сучасні операційні системи. Ви повинні давати дитині дозвіл на купівлю в мережі в кожному випадку. Або ж, як варіант, заведіть для цих цілей окрему дебетову картку і поповнюйте її на ту суму, яку не боїтеся втратити.

Навчіться елементарних правил кібергігієни в інтернеті при користуванні поштою, соцмережами та мобільними пристроями. Не дайте шанс ошукати вас!

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини