На Донеччині, у бою з загарбниками, загинув ветеран війни хмільничанин Ігор Бондар

На Донеччині, у бою з загарбниками, загинув ветеран війни хмільничанин Ігор Бондар

10 серпня 2022 року, захищаючи Україну від російських окупантів, в населеному пункті Піски Донецької області, загинув 31-річний хмільничанин Ігор Леонідович Бондар, - повідомляють Життєві обрії.

Про трагічну звістку інформують у Хмільницькій міській раді.

Вже майже рік, як ми втратили свого земляка. За цей час командування, побратими, рідні робили усе, щоб гідно повернути свого Героя на рідну землю. Але, на жаль, кривава війна робить це неможливим. Нам залишається лиш увіковічнити пам'ять про свого земляка, свого Героя, - йдеться у повідомленні.

Ігор Бондар народився 21 березня 1991 року в місті Хмільник Вінницької області.

Після закінчення Хмільницької середньої загальноосвітньої школи №3 здобув освіту у професійно-технічному училищі №40 м.Хмільника за спеціальністю «Будівельник».

Після проходження у 2009 році строкової військової служби, здобув освіту в навчальному центрі Державної прикордонної служби України за спеціальністю «Молодший інспектор прикордонної служби».

У 2016 році закінчив вищий військовий навчальний заклад - Національну академію Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького (м.Хмельницький) та здобув ступінь вищої освіти бакалавра охорони та захисту державного кордону.

В 2017 році підвищив кваліфікацію в Національній академії внутрішніх справ за програмою оперативних підрозділів.

Гідний син України брав участь у бойових діях в зоні АТО, ветеран війни.

Ігор Бондар неодноразово отримував нагороди:

- відзнаку Президента України «За участь в Антитерористичній операції» Указом Президента України від 17 лютого 2016 року №53/2016;

- ювілейну відзнаку «20 років національній академії державної прикордонної служби України»;

- нагрудний знак «Відмінний прикордонник» Державної прикордонної служби України від 20.08.2014 №697-ос;

- нагрудний знак «Учасник військового параду» голови Державної прикордонної служби України від 20 серпня 2015 року;

- медаль «10 років сумлінної служби» Державної прикордонної служби України від 5 жовтня 2020 року№953-ос;

- медаль «20 років Державній прикордонній службі» Державної прикордонної служби України від 23.05.2011 №342;

- грамоту Державної прикордонної служби України Південного регіонального управління 24 прикордонного загону ім. Героя України старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова;

- подяку Державної прикордонної служби України за наказом Адміністрації Державної прикордонної служби України від 19 серпня 2015 року №775-ос за бездоганне виконання конституційного обов’язку, зразкову військову дисципліну та участь у проведенні військового параду з нагоди 24-ї річниці незалежності України;

- подяки Міністра оборони України за активну участь в підготовці та проведенні Маршу незалежності з нагоди 23 і 24-ї річниці незалежності України від 24 серпня 2015 року.

Працював Ігор Леонідович начальником другої прикордонної застави першого відділу прикордонної служби прикордонної комендатури швидкого реагування військової частини 2193.

Ігор Бондар з перших днів війни став на захист держави й віддав найдорожче - своє життя. За кожного з нас, за нашу свободу і незалежність.

У нього залишилися дружина Альона Сергіївна, син Тимур та мати Любов Леонідівна.

26 травня 2023 року капітану Ігорю Леонідовичу Бондарю 24 прикордонного загону присвоєно чергове військове звання – майор (посмертно).

Міський голова Микола Юрчишин разом із старостинськими округами, депутатським корпусом, виконавчим комітетом, апаратом міської ради та жителями громади висловлюють щире і глибоке співчуття родині захисника України.

Світла пам'ять воїнові, який поклав своє життя на вівтар Батьківщини. Всім серцем сумуємо! Не забудемо!

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини