27 квітня. Що відзначають в цей день?

27 квітня. Що відзначають в цей день?

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 428 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 428 RUSSIAN AGRESSION

27 квітня у світі відзначають День тапіра, День азбуки Морзе, День безкоштовної стерилізації бездомних кішок та День порятунку жаб. В Україні – День кадровика, в Ізраїлі – Йом Хацикарон, в Австрії – День Другої республіки, у Словенії – День національного спротиву, у ПАР – День Свободи. Католицька церква вшановує пам'ять Осанни Которської, а у православних – День пам'яті мучеників Антонія, Іоанна та Євстафія Віленських (Литовських), Віленської ікони Божої Матері.

День кадрового працівника

27 квітня 1993 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову "Про трудові книжки працівників". Так у календарі з'явилося неофіційне свято – День кадровика. Але це свято має ще одну дату.

12 жовтня 1918 року рішенням Народного комісаріату юстиції було схвалено "Інструкцію про організацію радянської робітничо-селянської міліції" та створено перші кадрові апарати органів внутрішніх справ. Таким чином кадровики можуть відзначати своє свято двічі.

Всесвітній день тапіра

Тапір - рід травоїдних тварин із розряду парнокопитних. Ця тварина зовні трохи нагадує свиню, але має короткий хобот. У світі існує 5 видів тапірів – чотири види сучасних тапірів мешкають у Південній та Центральній Америці та один – у Південно-Східній Азії.

Тапіри живуть у тропічних лісах. Саме через їх знищення всі види цих тварин дуже вразливі.

День азбуки Морзе

27 квітня 1791 року в США народився Семюел Морзе — винахідник і художник, автор електромагнітного телеграфу (апарата Морзе) та азбуки Морзе.

Відому азбуку Морзе винайшов у 1838 році для фахівців у сфері зв'язку. Вона була телеграфним кодом. Кожен знак, цифра або буква алфавіту відзначалися серією коротких або довгих включень електричного струму. Крапки – це короткі включення, а тире – довгі.

Азбуку Морзе використовують і сьогодні.

День порятунку жаб

День порятунку жаб заснований у 2009 році з метою привернення уваги до проблем земноводних та присвячений захисту амфібій, деякі види яких знаходяться на межі вимирання.

Церковне свято

Сьогодні православна церква вшановує пам'ять мучеників Антонія, Іоанна та Євстафія Віленських (Литовських) та Віленської ікони Божої Матері.

Мученики Антоній, Іоанн та Євстафій Віленські служили при дворі князя Ольгерда Литовського у XIV столітті. Вони були таємно посвячені в православ'я Нестором, духовником Марії Ярославни, дружини Ольгерда. Після прийняття Хрещення брати відмовилися слідувати язичницьким звичаям. Ольгерд вирішив випробувати їхню підкореність, запропонував їм м'ясо в пісний день напередодні Різдва Христового. Мученики відповіли, що обов'язки перед Богом вищі за послушність князю.

Братів кинули до в'язниці. Не витримавши тортур, Іоанн погодився виконувати язичницькі обряди і був відпущений. В надії, що Антоній візьме приклад з брата, його відпустили, але він продовжив сповідувати православ'я, і його знову посадили до в’язниці.

Іоанн знову звернувся до християнства, чим викликав гнів князівського оточення, його жорстоко побили і знову кинули до в'язниці. Незабаром братів стратили: Антоній був задушений, Іоанна та Євстафія повісили. Місцеві християни таємно поховали мучеників.

Ще цього дня:

1908 — Відкриття IV Олімпійських ігор у Лондоні;

1940 — За наказом Генріха Гімлера поблизу Кракова створено концентраційний табір Аушвіц. Він став першим концтабором, призначеним для масового знищення людей;

1950 — Велика Британія визнала державу Ізраїль;

1965 — У США запатентовані підгузки "Памперс";

1992 — Рада керуючих директорів Міжнародного валютного фонду проголосувала за прийняття України до складу МВФ;

1995 — День заснування Державного казначейства України;

2001 — Прем'єр-міністр України Віктор Ющенко подав у відставку;

2010 — Верховна Рада України ратифікувала угоду про продовження перебування Чорноморського флоту РФ в Україні до 2042 року в обмін на зниження ціни на газ;

2012 — Вибухи у Дніпропетровську - серія терактів, що стались у центрі Дніпропетровська;

2017 — у Чорному морі поблизу Босфору корабель військово-морської розвідки ВМС Росії "Лиман", який стежив за навчаннями кораблів НАТО, зіткнувся з судном "Youzarsif H", що йшов під тоголезьким прапором. Після чого "Лиман" швидко потонув. Російський екіпаж був врятований турецькою береговою охороною та моряками з "Youzarsif H"

Іменини: Антон, Іван, Мартін, Феліція.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

НА ВІННИЧЧИНІ СТАРТУВАВ КУБОК УКРАЇНИ ЗІ СТРИБКІВ НА АКРОБАТИЧНІЙ ДОРІЖЦІ

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини