З Льва Толстого на Степана Бандери: на Вінниччині продовжується українізація

З Льва Толстого на Степана Бандери: на Вінниччині продовжується українізація

Вінничани збирають підписи під зверненням до міської ради щодо перейменування вулиці та провулка Льва Толстого на честь борця за волю України – Степана Бандери, - повідомляють Життєві обрії.

Відповідне звернення зареєстровано на сайті місцевих петицій 19 жовтня.

«Вшанування постаті Степана Бандери давно назріло.

Сьогодні, у час запеклого супротиву та відсічі російському нападу, багато громадян усвідомили важливість спадковості та тяглості українських Визвольних змагань, головним ворогом яких є росія, чи то Московщина, чи більшовицько-радянська росія, чи теперішня нацистська путінська росія.

Постать Степана Бандери деякі «політтехнологи» намагалися подати як локального діяча «Західної України», таким чином протиставляючи його начебто «всій Україні».

Дискусії довкола значимості цієї постаті в національно-визвольній боротьбі завжди були предметом маніпуляцій, антиукраїнської пропаганди росії та внутрішньополітичної боротьби.

Росія століттями намагалася очорнити, дискредитувати та применшити роль українців, які відкрито і збройно виступили і повели за собою українців проти російського імперського поневолення. Згадаймо як цькували московські та комуністичні шовіністи постаті Івана Мазепи, Симона Петлюри та власне Степана Бандери, а їхніх прихильників завжди у зневажливих контекстах називали «мазепинцями», «петлюрівцями» та «бандерівцями».

Однак часи змінюються і українське суспільство демонструє зростання національної свідомості», - зазначено в петиції.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ГЕРОЯ УКРАЇНИ ХМІЛЬНИЧАНИНА ВЛАДИСЛАВА УКРАЇНЦЯ ПЛАНУЮТЬ ЗАНЕСТИ ДО КНИГИ ПОШАНИ ТА ПАМ’ЯТІ «ГОРДІСТЬ ХМІЛЬНИКА»( ПОСМЕРТНО)

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини