Якщо у вас є речі, якими ви більше не користуєтесь - приносьте їх в "Банк речей" у Хмільнику

Якщо у вас є речі, якими ви більше не користуєтесь - приносьте їх в "Банк речей" у Хмільнику

Мільйони українців війна позбавила житла і всього що було нажито важкою працею. Люди стали вимушеними переселенцями без будь-яких засобів для існування. На сьогодні в Хмільницькій громаді мешкає понад 6 тисяч ВПО, аби допомогти цим людям інтегруватись в громаду у Хмільнику працюють різні соціальні програми та волонтерські штаби.

Допоміжним елементом в інтеграції ВПО в суспільство є  “Банк речей", який функціонує в гуманітарному хабі "Мурашник". 

- Ми працюємо для людей - говорить голова ГО "Право" Віталій Дорох. 

- Зараз дуже багато українців опинилися в скрутній ситуації. Ми бачили, як люди тікали від війни без нічого, без грошей, без змінного одягу та взуття. Цим людям потрібно було допомагати, так і виникла ідея створення "Банку речей".

- "Банк речей"  слугує своєрідним хабом.  

Місцеві жителі, а також окремі ВПО, приносять сюди різноманітні речі: одяг, взуття, посуд, продукти харчування тривалого зберігання, ліки, меблі, дитячі іграшки тощо, після чого волонтери все це сортують, перебирають, а потім передають ці речі внутрішньо переміщеним особам, а також малозабезпеченим особам громади. Це допомагає людям позбутися зайвих речей, а тим, хто цих речей потребує - покращити свій побут, , - розповідає Віталій Дорох.

Тому звертаюсь до всіх хмільничан, якщо ви маєте зайвий одяг, взуття та інші речі потрібні людині у повсякденному побуті - приносьте у "Банк речей", не маєте можливості доставити самостійно, зателефонуйте нам і волонтери, організують доставку.

Також звертаюся до людей, котрі опинилися у скруті, потребують, одягу, взуття та іншого - звертайтеся в "Банк речей". 


БАНК РЕЧЕЙ: м. Хмільник, площа Перемоги,3, підвальне приміщення Універмагу, гуманітарний хаб "Мурашник". Тел. 093 811-97-51


Публікація підготовлена в рамках проєкту "Громадський діалог з "Життєвими обріями" за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю редакції газети "Життєві обрії" і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу».

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ХМІЛЬНИЦЬКА ГРОМАДА СОЦІАЛЬНО АДАПТОВАНА ДЛЯ ВПО, АЛЕ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ ВАЖКО ЗНАЙТИ РОБОТУ ТА ДОРОГО КУПИТИ ЖИТЛО

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини