Які смартфони отримають вакциновані пенсіонери

Які смартфони отримають вакциновані пенсіонери

Смартфони, які за програмою президента України Володимира Зеленського планують роздати вакцинованим пенсіонерам, будуть прив'язані до конкретних абонентів, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Na Парижі.

Тобто подарувати його комусь, наприклад, онуку, не вийде. Скільки коштуватиме ініціатива президента? Орієнтовно як річний дефіцит Пенсійного фонду.

Про це в інтерв'ю порталу dev.ua розповів заступник голови Міністерства цифрової трансформації Олексій Вискуб. Також він розповів про технічні вимоги для апаратів, серед яких наявність – NFC. Уряд веде переговори з різними виробниками – серед них і Samsung.

«Хтось захоче передавати ці смартфони. Але ми з мобільними операторами знайшли інший спосіб. І точно забезпечимо те, щоб бабуся чи дідусь не змогли передати свій смартфон комусь іншому. Sim-картка буде прив'язана, наприклад, до IMEI телефону та зареєстрована на паспорт. А номер стане одразу фінансовим номером, прив'язаним до паспорта для мінімізації шахрайства», — розповів Вискуб.

Крім того, є варіант установлення спеціальної програми, яка контролюватиме, хто користується апаратом. Мобільні оператори пропонують також встановити спеціальну програму, яка дозволить контролювати незмінність користування телефоном.

Передбачається, що вартість такого смартфона становитиме від 4 до 5 тисяч гривень. Нагадаємо, смартфони планують роздати пенсіонерам віком від 60 років, які вакцинувалися. 

Для отримання смартфона повністю вакцинованим особам віком від 60 років потрібно буде подати заявку. Запис почнеться у квітні 2022 року.

Коли пенсіонери отримуватимуть смартфони, наразі невідомо. Причина зрозуміла: поки що уряд не має контракту з постачальником пристроїв, тож оцінити терміни поставок складно. 

Учасниками програми можуть стати понад 8,8 млн громадян. Саме стільки осіб старше 60 років проживає в Україні, але з них двома дозами наразі вакциновано лише 3,4 млн українців. Отже, програма обійдеться держбюджету у мільярди гривень. У той же час щорічно констатують дефіцит бюджету ПФУ. Так, за минулий рік він склав 9,1 млрд грн.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ПРЕЗИДЕНТСЬКУ ТИСЯЧУ ЗА ВАКЦИНАЦІЮ МОЖНА ВИТРАТИТИ НА ПЕРЕДПЛАТУ ГАЗЕТИ "ЖИТТЄВІ ОБРІЇ"

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини