Як «читати» тренди та коли купити Біткоін: індикатори, що вказують на зміну курсу криптовалюти

Як «читати» тренди та коли купити Біткоін: індикатори, що вказують на зміну курсу криптовалюти

Як «читати» тренди та коли купити Біткоін: індикатори, що вказують на зміну курсу криптовалюти

Передбачити на 100%, в яку сторону буде рухатись курс Біткоіна, майже неможливо. Проте можна виявити тренди та вчасно розпізнати розворот курсу цифрового активу. Для цього варто приділити увагу як фундаментальному, так і технічному аналізу, щоб зрозуміти настрої ринку.

Аналіз курсу Біткоїна до долара: на які індикатори звертати увагу?

На графіках криптовалют існує багато індикаторів, які можуть надавати інформацію про тенденції цінових рухів, включаючи зростання або спад. Найпоширеніші індикатори, які вказують на зміну цінової динаміки:

  • Ковзаючі середні (Moving Averages).

Ковзаючі середні відображають середнє значення ціни за певний період часу. Коли вартість перетинає ковзаючу середню за напрямом знизу вверх, це може свідчити про початок зростання, а коли ціна перетинає її зверху вниз – про початок зниження. По ковзаючим середнім легко спостерігати тренди, особливо, якщо ви активно торгуєте Біткойном на біржі.

  • Стохастичний RSI (Stochastic Oscillator).

Цей індикатор показує, перекуплений чи перепроданий актив на крипторинку. Відповідно, він напряму відображає актуальний ринковий тренд. Зазвичай, коли лінія стохастичного осцилятора перетинає рівень 80 зверху вниз, це може свідчити про можливе зниження ціни, а коли перетинає рівень 20 знизу вгору – про можливе зростання. За RSI слід коригувати стратегію, особливо, якщо ви плануєте продати чи купити Біткоін у найближчий час.

  • Схема Мак Дональда (MACD – Moving Average Convergence Divergence).

Це технічний індикатор, який використовується для аналізу тенденцій ціни та виявлення змін її напрямку. Цей індикатор складається з трьох компонентів: сигнальна лінія (signal line) – це 9-періодна ковзаюча середня від MACD; гістограма MACD – це різниця між MACD і сигнальною лінією; MACD графік – це різниця між двома ковзаючими середніми.

Аналізувати курс криптовалюти та загальні тренди варто, відштовхуючись від ситуації на ринку та стану за наведеними показниками.

Як отримати загальну картину, щоб купити Біткоїн, ціна якого вигідна?

Для побудови власної торгової стратегії слід отримати повну картину, щоб мати уявлення про настрої крипторинку та актуальні тренди. Перш ніж Біткоїн купити, зверніть увагу на обсяг торгів. Він показує кількість активів, що торгуються за певний період часу. Збільшення обсягу торгів, яке супроводжується зростанням ціни, може свідчити про підтримку поточного руху вартості. Відштовхуючись від цього, можна оцінити, як купити Біткоїн, та чи актуальний зараз для цього період.

Якщо ви плануєте Біткойн купити для довгострокового інвестування, варто проаналізувати цінові патерни в схожому періоді. Для цього оберіть відповідний термін та розгляньте, як змінювалась вартість активу під впливом окремих чинників. Це допоможе обрати оптимальний варіант того, як купити Біткоін з відповідністю до поставлених цілей. 

 

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини