Вінницький пауерліфтер Іван Чупринко – абсолютний чемпіон Світу

Вінницький пауерліфтер Іван Чупринко – абсолютний чемпіон Світу

Вінничанин Іван Чупринко - абсолютний чемпіон Світу з пауерліфтингу, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Вінницьку військову адміністрацію.

Сьогодні Начальник ОВА Сергій Борзов зустрівся з абсолютним чемпіоном світу з пауерліфтингу Іваном Чупринкою.

«Мав за честь потиснути руку вінничанину - переможцю серед усіх чемпіонів. Наш земляк – 6-разовий чемпіон Світу, 14-разовий чемпіон Європи, 14-разовий рекордсмен Світу, 20-разовий рекордсмен Європи. Протягом останніх 10 років Іван Чупринко підтверджує звання найкращого жимовика в світі»,- зазначає Начальник ОВА Сергій Борзов.

Спортсмен виступає в двох програмах - як екіпіруванням, так і без. За словами його тренера Вадима Мохника, таких спортсменів два на планеті - Ваня і його суперник з Японії.

«Такі, як Іван, народжуються раз на 100 років», - упевнений тренер.

Тиждень тому наш спортсмен офіційно встановив рекорд  292 кг - в екіпірованому дивізіоні, і став другим у класичному жимі лежачі – 220 кг.

Це медалі, заради якої «тиснув» штангу 20 років. І гімн України звучав у Казахстані завдяки йому!

Сам Іван присвятив свою перемогу Україні – Збройним Силам України. Має бажання виставити свою нагороду на аукціоні – зібрані кошти віддати на потреби української армії.

З новою перемогою привітала його вихователька із Брацлавської школи-інтернат Катерина Петрівна Кабринчук: «Ваня сам себе зробив – його історія успіху є прикладом для багатьох. Про таких кіно знімають. Не можу без сліз розповідати про нього… Взірець для наших учнів, всі його знають, він часто приїжджає в наш інтернат... Спорт дав йому стержень у житті. Доля йому робила виклики, але він зробив правильний вибір, хоча в його було багато коливань… Добра, щира, проста і справжня Людина. Хай його майбутні перемоги будуть під мирним небом України. Я не здивуюсь, що Ваня віддає свою медаль заради Перемоги України».

Сергій Борзов зазначив:«За 100 днів війни українські спортсмени та спортсменки вибороли на офіційних міжнародних змаганнях з олімпійських, неолімпійських видів спорту і видів спорту осіб з інвалідністю — 619 нагород:  296 золотих, 176 срібних, 147 бронзових.  Пишаємося і вболіваємо за Україну!»

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

 

ФУТБОЛКУ ПРОФЕСІЙНОГО ФУТЗАЛІСТА З ХМІЛЬНИКА ПРОДАДУТЬ НА АУКЦІОНІ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини