В селі Голодьки Хмільницької громади провели збори, на яких люди проголосували за перехід з УПЦ до ПЦУ

В селі Голодьки Хмільницької громади провели збори, на яких люди проголосували за перехід з УПЦ до ПЦУ

Вчора у селі Голодьки відбулись громадські збори. Єдиним питанням яких було питання "Про вихід сільського храму з підпорядкування Української православної церкви та возз'єднання з Православною церквою України", - повідомляють Життєві обрії.

Близько сотні людей зібрались на шкільному подвір'ї місцевої школи для того, аби вирішити подальшу долю сільського храму. 

- Ми прийшли на збори бо не хочемо мати нічого спільного з росією. Погляньте, що творять російські нелюди - вбивають, катують і гвалтують наших людей. Тому усе, що пов'язано з росією повинно зникнути з нашого села і всієї України. Люди хочуть молитися українською мовою, за Україну, за її воїнство, за перемогу і мир, - говорить мешканка села Надія Євгеніївна.

Розпочались збори з обрання головуючого, секретаря та лічильної комісії.

Місцевий батюшка на збори не прийшов, але прислав своїх представників.

Першою до людей звернулася представниця Української православної церкви. У своїй промові вона намагалась довести присутнім, що УПЦ не належить до московського патріархату, але її намагання були марними. А фраза  проте, що Донецька область від'єдналася від України викликала неабияке обурення у людей.

- Про яке від'єднання ви говорите? Це маніпуляція росіян, Донецька область не від'єднувалась від України її окупувала росія, - роздратовано заперечували люди.

До присутніх також звернувся благочинний храмів Хмільницького району ПЦУ Іван Пукас. Він закликав усіх до єдності.

- Якщо люди хочуть приєднатися до ПЦУ, двері наших храмів відкриті для всіх, у нас один Бог і Україна у нас одна, - сказав благочинний.

Отець Іван також звернувся до представників УПЦ з пропозицією підтримати людей та разом з голодьківським батюшкою перейти до Православної церкви України, але відповіді на своє запрошення не отримав.

Голова Хмільницького земляцтва у Києві Олег Побережний закликав земляків приєднатися до ПЦУ.

- Нині наша ненька переживає найважчі часи і те, як вона їх переживе залежить від нашої єдності. Україна має бути українською в усьому і в помислах, і в мові, і в вірі, - зазначив  Олег Побережний.

 Далі питання "Про вихід сільського храму з підпорядкування Української православної церкви та возз'єднання з Православною церквою України" було поставлене на голосування та одноголосно підтримано учасниками зборів.

По завершенню люди вирушили до церкви, аби передати місцевому священику рішення зборів та запропонувати приєднатися до ПЦУ, але ворота храму, за якими стояли прихожани УПЦ були зачинені на замок. На територію церкви людей не пустили, рішення зборів не взяли, пропозицію  приєднатися до ПЦУ - не прийняли....

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ВЧОРА У ХМІЛЬНИКУ ГОРІВ САНАТОРІЙ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини