Україна не стане членом ЄС, доки на її території знаходяться війська рф – віцепрезидент ЄК

Україна не стане членом ЄС, доки на її території знаходяться війська рф – віцепрезидент ЄК

Україна не зможе стати членом Європейського Союзу доти, доки на її території перебувають російські війська, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на "Європейська правда".

Про це заявив в інтерв'ю DW заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс.

"Ні, це неможливо. Але вся ідея в тому, щоб Україна вийшла з цього конфлікту переможницею, суверенною, незалежною, вільною і мала можливість сама зробити цей вибір. І я думаю, що Україна бореться за те, щоб це сталося. Європейський Союз має підтримати Україну в досягненні цієї мети", - відповів Тіммерманс на запитання, чи може Україна стати членом ЄС, якщо в цій країні перебуватимуть російські військові.

Як зазначала Єврокомісія, коли Україна отримала офіційний статус кандидата в члени Євросоюзу, для прийняття до складу ЄС необхідним є виконання Копенгагенських критеріїв - умов вступу до ЄС, ухвалених 1993 року. Серед них - наявність стабільних державних інститутів, діюча ринкова економіка і здатність ефективно виконувати зобов'язання члена ЄС.

Крім того, Єврокомісія сформулювала сім умов, які має виконати Київ на шляху до членства в Євросоюзі. Йдеться про судові реформи, боротьбу з корупцією, деолігархізацію та політику щодо національних меншин.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

БІЛЬШІСТЬ ГРОМАДЯН ЄС СХВАЛЮЮТЬ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ У ВІЙНІ З ОКУПАНТАМИ

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини