У Вінниці виявили підпільний цех з виготовлення небезпечного алкоголю

 У Вінниці виявили підпільний цех з виготовлення небезпечного алкоголю

Протиправну діяльність організував 45-річний житель Вінницького району. Двоє його спільників займались виготовлення та збутом сурогатного алкоголю через розгалужену мережу торгових точок у Вінниці. Повідомляють Життєві обрії з посиланням на ГУ НП у Вінницькій області.

У гаражному приміщенні, яке зловмисники використовували як цех, слідчі вилучили близько 3 тонн спирту, майже дві тонни готової продукції, обладнання й матеріали необхідні для виготовлення контрафактного товару. За словами заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Едгара Папікяна, працівники поліції провели ряд обшуків за місцями проживання фігурантів, їх гаражних приміщень та місцях безпосереднього продажу виготовленого ними алкоголю.

В ході проведення слідчих дій працівники поліції вилучили 2 600 літрів спирту невідомого походження, 1 800 літрів фальсифікованого алкоголю, ємності різних розмірів для його виготовлення, фасування, зберігання та перевезення, тетрапаки, мобільні телефони, банківські карти, автомобілі правопорушників.

Окрім цього вилучено 2 000 пачок цигарок невідомого походження.

Наразі поліція встановлює інших можливих осіб причетних до протиправної діяльності.

Протиправну діяльність злочинної групи задокументували слідчі Слідчого управління обласного главку поліції та оперативники Управління карного розшуку під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури. Силову підтримку в проведенні процесуальних дій забезпечували бійці спецпідрозділу КОРД.

Процесуальні дії проводились в межах розслідування кримінального провадження розпочатого за ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Також дії зловмисників додатково кваліфіковані за статтею 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ВІННИЦІ ЧОЛОВІК ВИКРАВ 10 ТИСЯЧ ДОЛАРІВ У ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини