У Вінниці судитимуть чергового шанувальника злочинної політики кремля

У Вінниці судитимуть чергового шанувальника злочинної політики кремля

Перед судом постане мешканець Вінниці, який обвинувачується у підтримці держави-агресора, - повідомляє СБУ у ВІнницькій області.

Служба безпеки продовжує викривати прибічників російської військової агресії на Вінниччині і блокувати їх незаконну діяльність в інформаційному просторі. Цього разу, у Вінницькій області припинено діяльність ще одного шанувальника злочинної політики кремля.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 66-ти річний місцевий мешканець, випускник «свєрдловського воєнного училища» відкрито підтримував прокремлівські погляди та схвалював збройну агресію рф.

Навіть після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, зловмисник із використанням особистої сторінки у забороненій російській соціальній мережі «Однокласники», висловлював сподівання на перемогу армії агресора та закликав окупантів до захоплення нашої держави.

Кіберфахівці СБУ встановили, що у своїх антиукраїнських дописах фігурант возвеличував «подвиги» окупаційних військ, які мають «обов’язково перемогти НАТО», фанатично «бив поклони» російським окупантам та у віршах виправдовував збройну агресію рф проти України.

Ініційовані у межах кримінальних проваджень експертизи засвідчили, що ці матеріали містять публічні заклики до умисних дій з метою зміни меж території України, агітацію до агресивної війни та виправдовування збройної агресії рф проти України.

Ініційовані спецслужбою експертизи підтвердили протиправний характер вказаних матеріалів.

За викритими фактами, слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозри за наступними статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

- ст. 436 (пропаганда війни);

- ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Обвинувальний акт стосовно фігуранта скеровано до суду для розгляду по суті.

За скоєне загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

Заходи із викриття та документування злочинної діяльності проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИКУ ПОСТАЧАЛЬНИК НАФТОПРОДУКТІВ ПРИСВОЇВ 345 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.    

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини