У Вінниці судили колаборанта з Ладижина, який закликав «разделить Украину»

У Вінниці судили колаборанта з Ладижина, який закликав «разделить Украину»

Вінницьким апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокурора та скасовано вирок Ладижинського міського суду Вінницької області, яким 40-річного жителя м. Ладижина було засуджено за поширення матеріалів, що містять заклики до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України), та звільнено від призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням й іспитовим строком.

Прокурор не погодився з ухваленим вироком суду, наполягаючи на неможливості застосування іспитового строку до особи, що притягується до кримінальної відповідальності за злочин проти основ національної безпеки у воєнний час.

Адже обвинувачений, будучи обізнаним про те, що російська федерація здійснює військову агресію проти України, у російській соціальній мережі поширював матеріали із закликами до зміни меж території України та порушення її конституційного порядку. Для прикладу, він опублікував відео з назвою «Александр Бородай – как нам разделить Украину (февраль 2014)».

Відтак суд апеляційної інстанції, враховуючи доводи прокурора, скасував вирок першої інстанції та ухвалив новий – 3 роки позбавлення волі без конфіскації майна.

Вирок набрав законної сили.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ВІННИЦІ ЗАСУДИЛИ РОСІЯНКУ, ЯКА ПАПЛЮЖИЛА УКРАЇНУ ТА ПРОСЛАВЛЯЛА РОСІЮ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини