У Хмільницькій центральній лікарні відкрили гінекологічний кабінет безбар'єрного доступу

У Хмільницькій центральній лікарні відкрили гінекологічний кабінет безбар'єрного доступу

У Хмільницькій центральній лікарні відкрили гінекологічний кабінет безбар'єрного доступу, - повідомляють Життєві обрії.

22 грудня на базі Хмільницької центральної районної лікарні відбулося відкриття гінекологічного кабінету невідкладної медико-психологічної допомоги для жінок, які зазнали гендерно зумовленого насильства.

Послуги доступні як для місцевих жительок, так і внутрішньо переміщених, в тому числі для жінок з інвалідністю. Команда лікарів, що працюватиме у цьому кабінеті, пройшла спеціальні навчання і зможе належним чином спілкуватися на оглянути жінку, яка постраждала від насильства.

Кабінет працюватиме цілодобово, анонімно та безкоштовно.

Олександр Кравчук, генеральний директор Хмільницької центральної лікарні, коментує:

«Завдяки МБФ «Український Жіночий Фонд» та за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення і Міністерства закордонних справ Данії ми отримали сучасне інклюзивне обладнання. Зокрема гінекологічне крісло-трансформер для огляду маломобільних жінок. Також маємо препарати й засоби для захисту репродуктивного здоров'я, профілактики статевих інфекцій та ВІЛ/СНІДу.

У кабінеті виявлятимуть приховані випадки насильства, вживатимуть заходів щодо їх недопущення, надаватимуть вчасну медичну допомогу, перенаправлятимуть постраждалих до надавачів інших необхідних послуг».

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСНІЙ ЛІКАРНІ ВІДНОВНОГО ЛІКУВАННЯ ВІДКРИЛИ КАБІНЕТ, ДЕ ПРОВОДИТИМУТЬ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕЛЕКТРОНЕЙРОМІОГРАФІЇ

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини