У Хмільнику відбулося засідання з приводу перейменування вулиць

У Хмільнику відбулося засідання з приводу перейменування вулиць

Після вторгнення російських військ до України, на рівні громад набули актуальності питання про перейменування назв вулиць, площ, провулків та інших об’єктів міського господарства, пов’язаних із росією як державою-агресоркою.

31 травня міський голова Микола Юрчишин провів засідання Комісії з питань перегляду топонімічних назв вулиць та провулків, інших об’єктів міського господарства, увічнення пам’яті видатних діячів і подій, встановлення або демонтажу пам’ятних знаків на території міської громади, - повідомляють у Хмільницькій міській раді.

Учасники засідання висловили свої пропозиції до процесу перейменування вулиць і провулків, пов’язаних із політикою, культурою, історією та пропагандою росії.

Після детального обговорення Топонімічна комісія запропонувала утворити профільну робочу групу, яка опрацює перелік вулиць і провулків, що слід перейменувати, із відповідним обґрунтуванням для подальшого громадського обговорення.

Одна з головних умов – це прив’язка до міста та громади, тобто локалізація топоніму.

Резюмуючи засідання, міський голова наголосив, що всі зібрання з цього питання будуть публічними, пропозиції – відкритими для громадського обговорення, а шлях, яким буде йти громада в питаннях перейменування – правовим.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

МИКОЛА ЮРЧИШИН: "КОЖЕН ДЕНЬ ВІЙНИ ЦЕ НОВІ ВИКЛИКИ..."

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

Rqweupa8kqeywvoEsvc6teoznrjr6mFsz8bvgootwlqhq
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини