У Хмільнику відбулась публічна консультація проєкту ''Парламент для села''

У Хмільнику відбулась публічна консультація проєкту ''Парламент для села''

23 травня в Будинку культури відбулася публічна консультація проєкту ''Парламент для села'', - повідомляють Життєві обрії


В ній взяли участь: керівник проєкту Інна Величко, юрист Олена Гафурова, соціолог Володимир Триліс, координатор у Вінницькій області Оксана Бас.

Метою цього проєкту є ― забезпечення взаємодії між представниками влади та населенням, яке є практично діючим або потенційним надавачем послуг сільського зеленого туризму та сільської гостинності. Проєкт має на меті створити якісний нормативний документ підтримки діяльності в сфері сільського туризму на основі опитувань та публічних консультацій.
Участь в обговоренні розвитку сільських громад взяли представники Хмільницької територіальної громади, власники агротуристичних садиб, активні сільські жителі

Проєкт  ''Парламент для села'' поширюється  на Вінницьку та Хмельницьку області і має на меті, створити окремий нормативний документ у сфері діяльності сільського туризму. Це важливо зробити до 2024 року, коли почнуть діяти зміни в Законі про туризм.

Окрім того, рамках консультації було проведено анкетування, де кожен вибирав найкращий варіант для себе. Результи опитування показали, що найбільшою проблемою для розвитку туризму в селах є нестача коштів.

Присутні слухали розповідь двох власниць сільських гостинних садиб ''Поліська хата'' Житомирщини та ''Подільська родина'' Вінниччини, про їх досягнення й розвиток у цій справі.

Наприкінці зустрічі усі бажаючі могли дати власні відповіді на такі:

1. Яка підтримка від держави необхідна для більш успішного розвитку сільського туризму в Україні?

2. Чи може розвиватися сільський туризм у ''міській місцевості''?

3. Який термін краще застосовувати у правовому полі: ''сільський туризм'' чи ''сільська гостинність''? Інше.

4. Чи потрібен окремий закон про СЗТ?

5. Чи потрібні подібні заходи – публічні консультації – для прийняття законодавчих рішень?

Текст і фото  Катерини Святенко, студентки КЗВО ''БГПК''

 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини