У Хмільнику дефіцит солі! ЇЇ немає в "Гроші", "Сільпо" та "АТБ"

У Хмільнику дефіцит солі! ЇЇ немає в "Гроші", "Сільпо" та "АТБ"

У Хмільнику спостерігається дефіцит солі, - повідомляють Життєві обрії.

Сіль відсутня в таких супермаркетах як: "Грош", "Сільпо" та "АТБ". У невеликих продуктових магазинах також дефіцит, але подекуди її можна знайти. Ціна починається з 28 гривень за кілограм.

Це пов'язано з тим, що найбільше у Європі підприємство з видобутку солі "Артемсіль" через бойові дії зупинило роботу і відвантажило всі запаси готової продукції.

Підприємство не працює до невизначеного часу. Через постійні обстріли частково зруйнована адміністративна будівля. Були прямі влучання в рудники, матеріальний склад. Більшість мешканців Соледара – співробітників ДП “Артемсіль” – вже евакуювалися. Виробничий процес неможливий.

Як наслідок: люди почали скуповувати сіль у магазинах, а її продавці різко підвищили ціни, які подекуди в Україні сягали 95 гривень за кілограм.

Тепер Україні доведеться імпортувати більше солі з-за кордону, зупинку підприємства відчують на собі й іноземні споживачі.

ДП "Артемсіль" було найбільшим підприємством з видобутку солі в Європі. Найбільшими постійними клієнтами були: Угорщина, Польща, Грузія, Молдова, Азербайджан, Румунія.

Кам’яна сіль, що тимчасово замінить вітчизняного виробника, вже їде з Данії. Товар буде дорожчий, орієнтовна вартість імпортної солі буде на 20% більшою, аніж вітчизняної. Але дефіцит невдовзі покриється.

Фото ілюстративне

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

МИКОЛА ЮРЧИШИН: "КОЖЕН ДЕНЬ ВІЙНИ ЦЕ НОВІ ВИКЛИКИ..."

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини