Тотальне подорожчання чекає на Україну в листопаді

Тотальне подорожчання чекає на Україну в листопаді

Про такий прогноз для України виданню Життєві обрії повідомив політичний та економічний експерт Growford Institute Валерій Клочок.

На думку експерта для України у листопаді з'являться два основні економічні виклики.

«Перший – підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Багато хто з місцевих влад, на яких покладено формування таких тарифів, не можуть залишати ціни на колишньому рівні. Адже газ, вугілля серйозно подорожчали. Щобільше – ми відчуваємо їхній дефіцит. І жодні меморандуми, підписані між місцевою та центральною владою, тут не допоможуть. Тож підвищенню точно бути. І це серйозно вдарить по соціально-економічній ситуації в країні, по фінансовому стану кожної української родини. А що робити з бюджетними організаціями, яким газ продаватимуть за ціною, як мінімум, удвічі більшою, ніж пропонована домогосподарствам? А бізнесу, промисловості, де ціна буде втричі-вчетверо більшою? Відповіді на ці запитання поки що немає. А проблеми вже є і ще будуть. Особливо у грудні, коли почнуть приходити платіжки за листопад», – зазначає Валерій Клочок.

Другим викликом експерт вважає ситуацію на продуктовому ринку.

«Днями з’явилася інформація, що з України вивезли понад 75% зерна нового врожаю. При цьому ціни на світовому ринку сільгосппродукції є вкрай нестабільними. На ту ж кукурудзу вони нещодавно впали вдвічі. Є проблеми із просушуванням зерна через дикі ціни на газ. Тому попри рекордний урожай, ми можемо стати свідками нетрадиційного для сезону падіння доходів сільгосппідприємств. Як наслідок – зменшення валютного виторгу до і без того недовиконаного бюджету», – пояснює Валерій Клочок.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

БІЛЬШІСТЬ УКРАЇНЦІВ НЕ БОЯТЬСЯ ЗАХВОРІТИ НА COVID-19

 

 

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини