Сили оборони готові до розвитку будь-якої ситуації з боку Білорусі — ДПСУ (відео)

Сили оборони готові до розвитку будь-якої ситуації з боку Білорусі — ДПСУ (відео)

На території Білорусі та вздовж ділянки північного кордону України з Росією немає достатніх збройних формувань, які б могли здійснити вторгнення, як це було 24 лютого минулого року. Про це на брифінгу сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, - повідомляє Суспільне новини

"Як на території Білорусі, так і на кордоні з Україною рф немає достатніх сил. Або тих сил, які б вони сформували й знаходились у напрямку кордону України в межах Чернігівської, Сумської або Харківської областей, які б могли здійснити повторне вторгнення", — сказав Андрій Демченко.

Він підкреслив, що українські Сили оборони готові до розвитку будь-якої ситуації.

"Ми розуміємо, що це може бути не лише повторне вторгнення. Це може бути й залучення підрозділів армії Білорусі", — зауважив Демченко.

Водночас він зазначив, що на цьому напрямку присутні формування російського війська, які щоденно обстрілюють деокуповані території України у цих регіонах.

"Це робиться постійно з території Росії. Це робиться з використанням мінометів, артилерії, непоодинокі випадки застосування авіації, яка завдає ударів по території України, стрілецька зброя, танки. Також армія РФ використовує безпілотники, які скидають вибухівку", — сказав речник ДПСУ.

При цьому, каже Демченко, Росія зневажає життя мирних людей, адже більшість обстрілів приходиться на населені пункти.

"В результаті цього гинуть українці, нищаться їхні будинки, інфраструктура. Щодо використання безпілотників та нехтування життям мирних людей: вчора за допомогою БПЛА ворог скинув 2 вибухових пристрої в межах території Сумської області, було поранено цивільну людину", — сказав Андрій Демченко.

Фото УНІАН

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ДВОХ ЗАХИСНИКІВ З ХМІЛЬНИЧЧИНИ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ НАГОРОДИВ ОРДЕНАМИ "ЗА МУЖНІСТЬ" ІІІ СТУПЕНЯ (ПОСМЕРТНО)

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини