Що робити під час землетрусу?

Що робити під час землетрусу?

Запобігти землетрусу чи зупинити його – неможливо. Однак часто на основі прогнозів влада може сповістити про ймовірну загрозу. У такому разі слід діяти швидко, але спокійно, впевнено й без паніки.

На такий випадок проєкт Dovidka.info зібрав поради, що можуть урятувати. Вони будуть особливо корисними для українців, які перебувають у країнах, що постраждали від землетрусу 6 лютого. Отже, якщо землетрус уже почався:

• Заховайтеся. Поки поштовхи тривають, швидко перейдіть у місце якомога далі від вікон чи туди, де є менше загрози, що на вас впадуть меблі чи інші важкі предмети. Найкраще – ховатися під міцними столами, ліжками, поблизу головних стін чи колон.

• Якщо ви опинились під завалами, не панікуйте – оцініть ситуацію. Дотримуйтеся плану дій, який допоможе звільнитися. Якщо вас почули, чекайте, поки розберуть завал. Якщо вас не чують, спробуйте врятуватися самі, але без різких рухів.

Якщо ж самотужки впоратися не виходить, чекайте на допомогу, не полишаючи спроб сповістити про себе: телефонуйте, кричіть, гучно стукайте по трубах.

• Чекайте, поки перші коливання вщухнуть. Після цього обережно вийдіть зі схованки, пам’ятаючи, що небезпека не минула і все ще є ризик порізатися розбитим склом чи іншими предметами.

• Підготуйте шлях до евакуації. Відчиніть міжкімнатні та вхідні двері, а також вікна, щоб їх не заблокувало й ви мали можливість вийти в будь-який момент.

• Вимкніть з розеток електроприлади, газову плиту, погасіть піч, якщо у вас вона є.

• Евакуюйтеся, якщо є потреба. Не покладайтесь у цьому рішенні на сусідів. У першу чергу дослухайтеся до офіційних повідомлень влади.

За інформацією Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИКУ НА ВІННИЧЧИНІ СТАВСЯ ЗЕМЛЕТРУС

НА ВІННИЧЧИНІ УСКЛАДНЕННЯ ПОГОДНИХ УМОВ

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини