Сергій БОРЗОВ: Конгрес місцевих та регіональних влад – це не просто спілкування, це конкретні дії і допомога

Сергій БОРЗОВ: Конгрес місцевих та регіональних влад – це не просто спілкування, це конкретні дії і допомога

На Вінниччині вперше відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Керівники територіальних громад напряму спілкувалися з представниками Уряду України, озвучували проблемні питання та спільно шукали шляхи їх вирішення.

Повномасштабне вторгнення поставило перед нами нові виклики.

Велика кількість ВПО, релокований бізнес, підтримка родин військовослужбовців, поранених та загиблих, освіта для наших дітей в умовах війни та готовність до викликів під час нового опалювального сезону… Все це важливе та вимагає особливого підходу, а також вирішення деяких питань на державному рівні, – коментує Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

На Конгресі говорили про сферу реабілітації. Якісна та доступна реабілітаційна допомога – це наш пріоритет. 

У системі охорони здоров’я Вінниччини працює 14 закладів стаціонарної реабілітації. Створено 50 мультидисциплінарних команд. Цей напрям отримав фінансову підтримку держави в розмірі 308 млн. грн від Національної служби здоров’я України. Підготовлено 46 асистентів дитини. Надають послуги 19 помічників ветеранів.

Але є питання щодо необхідності включення пунктів прокату допоміжних засобів реабілітації в структуру кабінетів асистивних реабілітацій у кластерних лікарнях. Це має вирішитись через внесення змін у постанову КМУ.

Освіта наших дітей!  Ковід і війна змусили нас переорієнтуватись і в освітній системі. 

Незважаючи на всі виклики воєнного часу, в області створено умови для навчання, проведення учнівських олімпіад та конкурсів.

Але є невирішене питання облаштування укриттів у закладах дошкільної освіти та забезпечення укриттями приватних закладів освіти.

Тому працюємо далі. Безпека наших дітей – наш обов’язок.

Важливим є питання економічного розвитку області. Бізнес області продовжує роботу та навіть поступово повертає втрачені у 2022 році позиції. Енергетики роблять неможливе для збереження стійкості енергосистеми, забезпечуючи стабільну роботу економіки регіону. Аграрії в поточному році засіяли всі посівні площі та продовжують збирання зернових та технічних культур. Вже намолочено понад 3,5 млн. тонн зерна, накопано понад 1,6 млн. тонн цукрових буряків. Отримано урожайність сільськогосподарських культур, яка значно перевищує минулорічну. Закладаються основи під урожай 2024 року. Практично завершено посів озимих зернових.

Оскільки сьогодні агросектор переорієнтувався на вирощування плодоовочевої продукції, на Конгресі висловили пропозицію щодо включення до державної грантової підтримки переробних підприємств плодоовочевої продукції.

Надзвичайно актуальними є питання підготовки Вінниччини до опалювального сезону. На Вінниччині він розпочався без проблем.

Але враховуючи виклики сьогодення, в області розроблено Антикризові плани реагування на випадок припинення газопостачання, електропостачання та телекомунікаційних послуг.

На Конгресі порушували питання щодо стабільності цін на енергоносії для підприємств теплокомуненерго та бюджетної сфери. Ці питання вимагають також оцінки та рекомендацій профільного міністерства.

Завершальне питання Конгресу і не менш важливе – це цифрова трансформація та розвиток ЦНАПів в області.

Кількість послуг, які надаються ЦНАПами, зростає. За розвитком мережі ЦНАПів та кількістю наданих послуг область є лідером серед регіонів… Але все ж є проблемні питання, які потребують вирішення на державному рівні. Це відновлення субвенції на розвиток ЦНАПів, а також встановлення економічно обґрунтованих тарифів на послуги  ЦНАПів. 

Без сумніву, Конгрес регіональних та місцевих влад, який провели на Вінниччині, став результативним майданчиком співпраці між органами влади різних рівнів, обговорення та вирішення проблемних питань територіальних громад.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

600 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ ВИДІЛИЛИ ДЕПУТАТИ У ХМІЛЬНИКУ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини