Разом до перемоги! Хмільничанин з командою виготовили майже 4 тисячі банок закруток

Разом до перемоги! Хмільничанин з командою виготовили майже 4 тисячі банок закруток

Юрій Плахотнюк - хмільничанин, який з перших днів вторгнення російських окупантів на українську землю робить все можливе, аби наблизити нашу перемогу.

"25 лютого я поїхав на блокпост до місцевої тероборони, поспілкувався з хлопцями та пообіцяв допомогти. Зібравши команду небайдужих односельчан, ми одразу почали працювати. Вдома я зробив штаб, почепив прапор, у селі розклеїв оголошення та оголосив про збір допомоги для хлопців із тероборони в фейсбуці, люди почали приносити продукти, кошти, речі та інше, аби допомогти територіальному захисту", - розповідає Юрій.

"З початку березня ми вирішили виготовляти рибні тушонки. Планували знайти сітки та домовитися, щоб на річці ловити рибу. За сітками поїхали до Уланова, там ми зустрілися з власником ставка Ладижком. Ми з ним поспілкувалися, я пояснив йому свої плани, після чого підприємець одразу надав нам 70 кілограмів риби абсолютно безкоштовно. Він сказав, що якщо це для наших хлопців у місця, де проводяться бойові дії, ніякої плати не візьме. З 3 березня ми активно почали виготовляти тушонки в мене вдома.

Згодом місцевий підприємець Іван Іванков віддав мені кабана для переробки. Вдома ми цього зробити не змогли б. Тому я звернувся до Хмільницького міського голови Миколи Юрчишина, щоб нашій команді надали необхідне приміщення. Нам запропонували дитячий садок у селі Лелітка, який наразі не працює. Ми на це погодолися.

З колективу, який працював у садочку Лелітки, було сформовано нову команду, до якої увійшли: директорка садочка - Анастасія Литвинюк, працівниці - Світлана Чмирьова, Олена Грицишина, Ольга Поліщук. А також фельдшерка, яка працює у Лелітці - Світлана Зіновьєва. Ми почали виготовляти м’ясні тушонки.

Також 20 кілограмів курячого м'яса надав підприємець Петро Мазур. Іван Іванков віддав кабана, Ладижко загалом надав більше 2 тонн риби. Люди дуже допомагають, ми їм за це вдячні. Разом - ми сильні, ми можемо багато зробити. І ми обов’язково переможемо!

З 25 лютого нашою командою було виготовлено близько 3700 банок закруток: рибних та м’ясних тушонок, каш, згущеного молока. Ми їх передавали місцевим волонтерам, які доставляли їх до Чернігова, Києва, Запоріжжя, Миколаєва. Зараз найбільша увага акцентується на тому, щоб допомогти східним регіонам України, де відбувається справжнє пекло, там допомога потрібна найбільше.

Також у Хмільнику в дворах за адресою: Столярчука, 21 ми залишили ящики, куди люди можуть принести допомогу. Оголосили про це у фейсбуці. Багато хто долучається до цієї ініціативи: приносять олію, спеції, банки та інше.

Зараз для виготовлення закруток нам дуже необхідні кришки та банки. Я прошу всіх, хто має можливість, допомогти нам. Ми і надалі будемо працювати задля нашої спільної української перемоги".

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

БАГАТОДІТНА РОДИНА З ШИРОКОЇ ГРЕБЛІ ВІДПРАВИЛА НА ФРОНТ 16 АВТОМОБІЛІВ З ЇЖЕЮ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини