путін погрожуватиме ядерною зброєю задля зупинення українського контрнаступу

путін погрожуватиме ядерною зброєю задля зупинення українського контрнаступу

путін погрожуватиме ядерною зброєю задля зупинення українського контрнаступу, - аналітики американського Інституту дослідження війни.

Не стільки в українській, як у західній пресі від початку повномасштабної війни обговорювалась можливість застосування Росією ядерної зброї у випадку «зриву» планів Кремля.

Загроза залишається. Але наразі до цієї теми повернулись, як до доволі актуальної. Аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW) вважають, що Путін може погрожувати ядерною зброєю для стримування українського контрнаступу на територіях окупованих областях півдня та сходу України.

У Кремлі постійно кажуть та роблять певні кроки для анексії захоплених районів. Якщо у Москві юридично «оформлять» їх статус, то це розв’яжіть руки військовому та політичному керівництву у застосування ядерної зброї, мотивуючи це захистом.

«Після анексії Путін може прямо чи опосередковано заявити, що російська доктрина, яка дозволяє застосування ядерної зброї для захисту російської території, застосовується до новоприєднаних територій. Такі дії загрожують Україні та її партнерам ядерною атакою, якщо українські контрнаступи щодо звільнення окупованої Росією території продовжаться», - зазначають в інституті.

Водночас ISW зазначає, що попередні натяки Росії на готовність Москви застосувати ядерну зброю виявилися порожніми. Втім, Україна та західні партнери мають все вужче вікно можливостей для підтримки українського контрнаступу на окуповані території України, поки РФ не анексує їх. Тобто треба поквапитися. Стратегія на затягування війни заради виснаження Москви може спрацювати проти Києва та Брюсселя.

Нагадаємо, місяць тому Путін сказав, що РФ не погрожує світові ядерною зброєю, але попереджає, що готовий її застосувати в разі загрози суверенітету.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

УКРАЇНА ЗОБОВ'ЯЗАЛАСЯ НЕ ВИКОРИСТОВУВАТИ ВИСОКОТОЧНУ АМЕРИКАНСЬКУ ЗБРОЮ ПО ТЕРИТОРІЇ РФ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини