Поблизу Хмільника на Вінничині провели повторний аналіз якості води Південного Бугу

Поблизу Хмільника на Вінничині провели повторний аналіз якості води Південного Бугу

16 березня Державними екологічними інспекціями у Вінницькій та Хмельницькій області повторно проведено спостереження за якістю поверхневої води в річці Південний Буг. Це пов'язано із скаргою, яка надійшла на адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області від КП «Хмільникводоканал» про підвищений вміст азоту амонійного в річці Південний Буг в районі водозабору 25 січня 2021 року. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції у Вінницькій  області був здійснений виїзд пересувною лабораторією в район «Кармелюкового крісла » на межі Вінницької та Хмельницької областей та вище по течії на витоку із Щедрівського водосховища м. Летичів, Хмельницької області.

На місці були відібрані проби з річки Південний Буг та проведений експрес-аналіз на вміст азоту амонійого та фосфат-іону.

За результатами аналізу відібраних проб концентрація азоту амонійного в пробі №1 ( район «Кармелюкового крісла ) – 3,0 мг/дм3 в пробі №2 (вище по течії на витоку із Щедрівського водосховища м. Летичів)  – 1.6 мг/дм3 при нормативі 2,0 мг/дм3.

Подальший відбір проб спеціалістами Інспекцій здійснювався територіально,  відповідно їх повноважень.

Детальне дослідження відібраних проб води на вміст забруднюючих речовин проводиться в лабораторних умовах, про результати аналізу в Інспекції буде повідомлено додатково.

фото Державної екологічної інспекції


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УКРАЇНІ ЗАПРАЦЮВАЛИ НОВІ ШТРАФИ ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини