Основні видатки бюджету Хмільницької громади спрямовано на оборону країни, соціальну підтримку та комунальне господарство

Основні видатки бюджету Хмільницької громади спрямовано на оборону країни,  соціальну підтримку та комунальне господарство

20 грудня 2023 року на сесії міської ради ухвалено Бюджет громади-2024. Основні видатки головного кошторису спрямовано на оборону країни, соціальну підтримку громадян та комунальне господарство. Про це повідомив Хмільницький міський голова Микола Юрчишин у своєму щорічному звіті.

Доходи бюджету (майже 25 мільйонів гривень) буде скорочено за рахунок вилучення з місцевого бюджету податку на дохід фізичних осіб військових. Військовий ПДФО зараховується до держбюджету з 1 жовтня 2023 і до 31 грудня року, в якому закінчиться воєнний стан.

21,8 мільйона гривень – закладено на харчування дітей 1-4 класів та дітей 5-11 класів пільгових категорій у закладах загальної середньої освіти та закладах дошкільної освіти.

Понад 8 мільйонів гривень – на соціальні виплати (допомога онкохворим, людям з інвалідністю, дітям з інвалідністю, людям похилого віку, жителям громади, в яких народилося двоє і більше дітей одночасно тощо).

4,5 мільйона гривень – на виконання завдань щодо відсічі збройної агресії, забезпечення недоторканості державного кордону та захисту держави, реалізації заходів територіальної оборони та захисту безпеки населення (підтримка захисників і захисниць та їхніх родин, допомога військовим у разі поранення, цивільний захист та безпека у громаді).

Більш як 1,8 мільйона гривень – на розвиток дітей та молоді (нагороди обдарованим дітям, оздоровлення дітей пільгових категорій).

1,4 мільйона гривень – на підтримку спортсменів (за високі досягнення у спорті, перемогу у змаганнях).

Також серед видатків - забезпечення роботи комунальних підприємств та утримання інфраструктури, оплата енергоносіїв, пального для комунальної техніки, діяльність закладів охорони здоров’я, закладів культури, соціальної сфери, органу місцевого самоврядування.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЩЕ ОДНЕ АВТО ВІД ХМІЛЬНИЦЬКИХ ШКОЛЯРІВ ПОЇХАЛО НА ПЕРЕДОВУ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини