На Вінниччині затримали псевдоволонтерів, які привласнили понад мільйон гривень

На Вінниччині затримали псевдоволонтерів, які привласнили понад мільйон гривень

Вчора у Могилів-Подільському районі правоохоронці затримали аферистів, які під прикриттям благодійного фонду збирали гроші на потреби Збройних сил України, лікування військовослужбовців та важкохворих дітей, - повідомляють Життєві обрії.

Фігуранти, віком 30 та 62 роки, молодший з яких раніше судимий за аналогічний злочин, у соціальній мережі розмістили оголошення від імені однієї з благодійних організацій.

Зловмисники звертались з проханням до небайдужих громадян допомогти у зборі коштів на лікування українських захисників та важкохворих дітей, а також на потреби ЗСУ. У своєму повідомленні вони вказували номери банківських рахунків, на які усі бажаючі могли перерахувати гроші.

В ході проведення досудового розслідування з’ясувалось, що підозрювані не мають жодного відношення до вказаного благодійного фонду.

Оперативним шляхом правоохоронці встановили осіб, причетних до шахрайської схеми.

В межах відкритого кримінального провадження за ч.3 ст. 190 ККУ (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) працівники поліції провели обшуки за місцем проживання підозрюваних.

У результаті слідчих дій вилучили обріз гладкоствольної рушниці та набої до неї, 8 банківських карток, 9 мобільних телефонів з sim-картами, ноутбук, флеш-накопичувач, печатку, тримачі для sim-карток, чорнові записи, а також автомобіль Toyota.

У процесі документування злочинної діяльності встановлено, що в такий спосіб зловмисникам вдалося зібрати понад мільйон гривень.

Наразі поліцейські встановлюють осіб, які стали жертвами аферистів.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

НА ВІННИЧЧИНІ ХУЛІГАНИ ВЛАШТУВАЛИ БІЙКУ З ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМИ НА БЛОКПОСТУ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини