На Вінниччині в'язні колонії ошукали людей на 100 тисяч гривень

На Вінниччині в'язні колонії ошукали людей на 100 тисяч гривень

Організував злочинну оборудку 40-річний уродженець регіону, який відбуває покарання у Вінницькій виправній колонії за майнові злочини та розбійний напад. До злочинної групи зловмисник залучив ще двох засуджених, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Національну поліцію.

По телефону підозрювані вводили в оману людей, представляючись співробітниками служби безпеки банку, отримували конфіденційну інформацію щодо їх банківських карток та виводили з них усі наявні кошти. 

За словами заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Едгара Папікяна, злочинна група складалась з трьох засуджених віком від 29 до 40 років. В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що зловмисники телефонували за випадковими номерами телефонів. Під час розмови вони представлялись співробітниками банку та повідомляли потерпілим неправдиву інформацію про те, що начебто хтось намагається зняти кошти з їх банківських рахунків шляхом розрахунку в інтернет–магазині. 

Аби попередити зняття грошей, пропонували співрозмовнику пройти до найближчого банкомату та діючи за їх інструкцією провести певні операції.

Після того, як потерпілі виконали їх вказівки, всі кошти з карток зараховувалися на підконтрольні банківські рахунки членів групи.

Слідчі повідомили про підозру організатору та учасникам злочинної групи у вчиненні ними злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене організованою групою).

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12-ти років з конфіскацією майна.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ВІННИЦІ ЧОЛОВІК ПЕРЕВОЗИВ ПОНАД ПІВТОННИ ФАЛЬСИФІКОВАНОГО АЛКОГОЛЮ ТА 600 ПАЧОК БЕЗАКЦИЗНИХ ЦИГАРОК

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини