Минуло 8 років від дня загибелі Захисника України з Хмільницької громади Михайла Рачка

Минуло 8 років від дня загибелі Захисника України з Хмільницької громади Михайла Рачка

26 січня 2023 року минуло 8 років від дня загибелі десантника, прапорщика 95-ої бригади, колишнього випускника Хмільницької школи №4 Михайла Петровича Рачка, що поклав своє життя за свободу, незалежність та майбутнє України, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Хмільницьку міську раду.

Михайло Рачок народився у селі Лозова, Хмільницького району 4 жовтня 1984 року.

З початком війни на Донбасі хлопець відправився захищати Батьківщину. Служив головним сержантом роти у 95-тій окремій десантно-штурмовій бригаді.

Загинув виконуючи завдання з евакуації поранених бійців з поля бою в районі села Спартак, Ясинуватського району, Донецької області, поблизу Донецького аеропорту.

Похований Герой у рідному селі.

Указом Президента України за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі" нагороджений орденом "За мужність" III ступеня посмертно.

Вчора вчителі навчального закладу згадали життєвий шлях Михайла та роки його навчання, схилили голови перед подвигом Воїна та поклали квіти до його меморіальної дошки.

На жаль, через ракетні обстріли рашистів та тривалу повітряну тривогу не вдалося провести пам'ятний захід з ліцеїстами, як це планувалося.

 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини