Мобілізація на Вінниччині проходить планово та відповідно до норм чинного законодавства

Мобілізація на Вінниччині проходить планово та відповідно до норм чинного законодавства

Про особливості проведення мобілізації на Вінниччині поінформував начальник Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Сергій Марценюк.

 

«Як начальник Вінницького обласного ТЦК та СП я маю чітке розуміння, що від моєї діяльності кадрово залежить не один підрозділ Сил оборони України,- підкреслив Сергій Марценюк.Водночас, моєю непохитною позицією залишається дотримання в своїй діяльності принципу законності. Особливу увагу звертаю на відповідність мобілізаційних заходів до норм чинного законодавства та профілактику корупційних ризиків у підпорядкованому підрозділі».

 

Військком констатував, що наразі мобілізація на Вінниччині проходить планово та відповідно до норм чинного законодавства.

Сергій Марценюк розповів про порядок дій військовозобов’язаних осіб після отримання повістки, підкресливши, що вручення повістки - це не автоматичне відправлення на фронт, а зобов’язання з’явитись до військкомату, аби уточнити свої облікові дані, пройти військово-лікарську комісію. І лише після висновку медиків військовозобов’язаний направляється на військову підготовку в навчальний центрах.

Начальник Вінницького обласного ТЦК та СП окремо розповів про рекрутинг, покликаний забезпечити не лише кількість, але відповідну якість мобілізованих кадрів.

«Загалом рекрутинг і мобілізація — це паралельні процеси, які мають одну ціль — комплектацію Збройних Сил України»,- підкреслив Сергій Марценюк.

Більш детально у відео.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини