Ім'я Дмитра Лукова пропонують занести до Книги пошани та пам’яті «Гордість Хмільника»

Ім'я Дмитра Лукова пропонують занести до Книги пошани та пам’яті «Гордість Хмільника»

Управління освіти, молоді та спорту звернулося з клопотанням до Хмільницької міської ради про занесення до Книги пошани та пам’яті «Гордість Хмільника» ім'я Лукова Дмитра Стаховича, - повідомляє Хмільницька міська рада.

Луков Дмитро Стахович народився в селі Куманівці Хмільницького району  Вінницької області 2 листопада 1948 року.

 У 1971 році закінчив Вінницький педагогічний інститут за спеціальністю «вчитель математики», після чого розпочав педагогічну діяльність спочатку в Куманівецькій восьмирічний школі, а згодом був призначений на посаду вчителя математики в середню школу №1 м.Хмільника.

З 1974  по 1989 роки  займав різні посади в Хмільницькому районному, а згодом у міському комітеті партії, був заступником голови виконкому Хмільницької міської ради народних депутатів, головою міської планової комісії.

З 1989 року по 2002 рік – директор середньої школи №3 м. Хмільника.

Під його керівництвом здійснено перебудову приміщення школи, приведено в належний вигляд класні кімнати, коридори, прилеглу територію. Дмитро Стахович постійно сприяв зміцненню матеріально-технічної  бази закладу.

За роки керівництва школою Дмитро Стахович двічі був нагороджений знаком «Відмінник освіти України» (1994, 2007 роки), заохочувальною відзнакою Міністерства освіти і науки України, нагрудним знаком «Василь Сухомлинський» (2008 рік). Має педагогічне звання «старший вчитель».

З 19 серпня 2002 року Дмитро Стахович очолив спочатку відділ освіти Хмільницької міської ради, а з 2005 року – міське управління освіти.

Як очільник управління освіти застосовував демократичний стиль керівництва, забезпечував створення у колективі сприятливого соціально – психологічного клімату,  формування стратегії його роботи. 

Маючи значний педагогічний стаж, систематично і цілеспрямовано працював над вдосконаленням свого професійного рівня.

Рішенням виконавчого комітету Хмільницької міської ради від 26.11.2003 року №425 Луков Д.С. нагороджений Почесною грамотою виконкому Хмільницької міської ради.

У 2005 році під його керівництвом освітню галузь міста занесено на міську Дошку пошани.

Дмитро Стахович  був депутатом Хмільницької міської ради 21, 22 та 6 скликань, членом виконавчого комітету Хмільницької міської ради 5 скликання, входив до складу членів колегії Управління освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації. 

З лютого 2008 року рішенням міської ради затверджений на посаду  заступника міського голови з питань діяльності  виконавчих органів міської ради.

З листопада 2008 року Дмитро Стахович перебуває на заслуженому відпочинку.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ДЕНЬ ГІДНОСТІ І СВОБОДИ В ХМІЛЬНИКУ ПРОЙШЛА ХОДА ЄДНОСТІ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини