Ексочільника Вінницяводоканалу СБУ підозрює в розкраданні понад 10 мільйонів бюджетних коштів

Ексочільника Вінницяводоканалу СБУ підозрює в розкраданні понад 10 мільйонів бюджетних коштів

У Вінниці ліквідували масштабну схему розкрадання бюджетних грошей, виділених на проектування та реалізацію проекту з реконструкції очисних споруд, - повідомляє СБУ у Вінницькій області.

Зловмисники «освоїли» понад 50 мільйонів державних коштів, а якість питної води погіршилась  викиди в повітря шкідливих речовин зменшити не вдалося.

Відповідно до укладеного договору, на замовлення Вінницяводоканалу підрядник мав провести комплексну реконструкцію очисних споруд обласного центру. Стартова вартість проєкту складала 23,9 мільйонів гривень проте після коригування «виросла» до 51,3 мільйонів гривень

Як встановило слідство  учасники оборудки закуповували необхідне для ремонту устаткування через підконтрольну компанію за штучно завищеними цінами на понад 200 відсотків.

При  цьому організатори схеми незаконно погодили збільшення ціни без належного її обґрунтування.

Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факт розкрадання бюджетних коштів через завищення кошторисної вартості обладнання на понад 10 млн грн.

Крім того, за висновками фахівців, внаслідок розтрати бюджетних коштів, придбано обладнання неналежної якості, використання якого призвело до погіршення якості питної води та потребує додаткових фінансових затрат для експлуатації.

Під час обшуків в офісних приміщеннях фігурантів виявлено фінансово-господарську документацію із доказами оборудки.

Наразі колишньому директору Вінницяоблводоканалу та начальнику відділу капітального будівництва комунального підприємства повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах).

Триває розслідування, вирішується питання щодо обрання фігурантам міри запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Викриття злочину проводили співробітники СБУ у Вінницькій області спільно з Національним антикорупційним бюро за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

В РАМКАХ ПРОЕКТУ «ПЛІЧ-О-ПЛІЧ» ВІННИЧЧИНА ПОВНІСТЮ ВІДНОВИЛА ДЕСЯТЬ БУДИНКІВ КАЛИНІВЧАН НА ХЕРСОНЩИНІ - СЕРГІЙ БОРЗОВ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини