Дві парафії в Хмільницькому районі заявили про перехід до Православної церкви України

Дві парафії в Хмільницькому районі заявили про перехід до Православної церкви України

27 квітня в Уладівці відбулися збори, на яких мешканці громади проголосували за зміну юрисдикції двох місцевих парафій і про їхній перехід з церкви московського патріархату до Православної церкви України. Про це повідомляє Духовний фронт України.

Уладівчани переважною більшістю голосів висловилися за те, щоб парафії Успіння Пресвятої Богородиці та рівноапостольної Ніни, які досі належали до церкви московського патріархату, перейшли під юрисдикцію ПЦУ.

Церква рівноапостольної Ніни в Уладівці

Церква рівноапостольної Ніни в Уладівці

Як і належить для такого моменту, на зборах звучали Державний та Духовний (Боже великий, єдиний) Гімни України, хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів – захисників України.

– Ніщо не зупинить ідею, час якої настав, – Олександр Масний, який головував на зборах громади, згадує відомий вислів Степана Бандери, коментуючи рішення земляків. – Люди дозріли до такого рішення, а найбільшим каталізатором для його ухвалення стала війна, яку веде росія проти України. Люди зрозуміли, що разом із визволенням рідної землі має настати і духовне визволення від ворожого впливу.

Збори в Уладівці

Місцеві мешканці зазначають, що поштовхом до ухвалення такого рішення стало і те, що у сусідніх з Уладівкою селах Журавному та Олександрівці люди ще у вересні минулого року ухвалили рішення про перехід місцевих парафій під юрисдикцію ПЦУ. Відставати від сусідів уладівчани не хотіли.

Переважною більшістю голосів громада проголосувала про перехід парафій під юрисдикцію ПЦУ

І от громада зрештою ухвалила рішення про зміну юрисдикції двох місцевих парафій. Щоправда, парафіяльні священники рішення громади не підтримують.

Уладівка стала ще одним селом в Іванівській громаді, де сказали ні московському патріархатові. Нещодавно про перехід у лоно ПЦУ заявили мешканці Жигалівки, у Гущинцях та Байківці місцеві релігійні громади перейшли до Православної церкви України ще раніше. Також парафія ПЦУ є і у адміністративному центрі громади – Іванові.

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

КЛІНІКА «СІМЕЙНА МЕДИЧНА ПРАКТИКА» У ХМІЛЬНИКУ ОТРИМАЛА СУЧАСНЕ ОБЛАДНАННЯ З ІТАЛІЇ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини