До уваги отримувачів державних допомог!

До уваги отримувачів державних допомог!

30 листопада 2022 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 15.11.2022 р.№1320 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо призначення окремих видів державної допомоги та соціальних стипендій».

Урядовим документом внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 7 березня 2022 р.№214 «Деякі питання надання державної соціальної допомоги та пільг на період введення воєнного стану», а саме:

надання державних соціальних допомог, які було призначено раніше, продовжується на період введення воєнного стану особам, які проживають на території територіальних громад, включених до переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Особам, які не проживають на території територіальних громад, включених до переліку, строк виплат державних соціальних допомог продовжується до 31 грудня 2022 р.(включно).

У разі виключення територіальної громади із переліку державні соціальні допомоги продовжують виплачуватися протягом місяця, в якому територіальну громаду виключено з переліку, та протягом наступного місяця після її виключення. При цьому кошти державних соціальних допомог, виплачені отримувачам під час воєнного стану до моменту подання ними нових заяви та документів, не підлягають поверненню.

У разі, коли у період введення воєнного стану виявлено відомості та /або отримано інформацію, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на отримання державної соціальної допомоги та на визначення її розміру, виплата державної соціальної допомоги припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому виявлено відомості та / або отримано інформацію.

Отримувачам допомог, яким виплати були продовжені автоматично, необхідно після 1 січня 2023 року звернутися до Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради для переоформлення допомог.

За інформацією Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ПОЛІЦЕЙСЬКІ ХМІЛЬНИКА ЗАСТЕРІГАЮТЬ ГРОМАДЯН ВІД ШАХРАЙСЬКИХ СХЕМ

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини