Більшість громадян ЄС схвалюють допомогу Україні у війні з окупантами

Більшість громадян ЄС схвалюють допомогу Україні у війні з окупантами

Більшість громадян Європейського Союзу схвалюють допомогу Україні під час повномасштабного вторгнення росії, - повідомляють Життєві обрії.

Відповідно до опитування Євробарометр, проведеного з 12 жовтня по 7 листопада 2022 року, 74% громадян ЄС схвалюють підтримку України з боку Європейського Союзу після повномасштабного вторгнення росії.

У всіх країнах-членах ЄС більшість громадян схвалюють підтримку ЄС, найвищі показники підтримки демонструють громадяни Швеції (97%), Фінляндії (95%), Нідерландів (93%), Португалії (92%) і Данії (92%). 

Про це йдеться в прес-релізі Європейського парламенту.

Через десять місяців війни в Україні підтримка конкретних заходів, вжитих ЄС, таких як санкції проти російського уряду або фінансова, військова чи гуманітарна підтримка Україні, продовжує залишатися на рівні 73%.

Результати опитування підтверджують непохитну відданість європейських громадян не лише підтримці України, але й цінностям, на яких засновано Європейський Союз. На запитання, які цінності Європейський парламент має захищати як пріоритет, найчастіше згадується демократія (36%), потім захист прав людини в ЄС і в усьому світі (29%) і свобода слова та думки (28%). Громадяни хочуть, щоб ці основоположні цінності ЄС були захищені в ЄС та за його межами. Саме ці цінності щоденно захищають українці з моменту неспровокованого і невиправданого вторгнення російських військ в Україну.

Осіннє дослідження Євробарометра 2022 року провела компанія Kantar з 12 жовтня по 7 листопада у всіх 27 країнах ЄС. Всього проведено 26 443 інтерв'ю. Результати по ЄС були зважені відповідно до чисельності населення кожної країни.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

КИЇВ - НАЙКРАЩЕ МІСТО СВІТУ У 2023 РОЦІ

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини