Багатодітна родина з Широкої Греблі відправила на фронт 16 автомобілів з їжею

Багатодітна родина з Широкої Греблі відправила на фронт 16 автомобілів з їжею

Шістнадцять автомобілів, вщент запакованих харчами та продуктами гігієни, відправила до зони бойових родина Москаленків із Широкої Греблі, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Суспільне.

Подружжя виховує п'ятьох дітей, яких взяли з інтернату. Також їм допомагають двоє онуків і сусіди. Щодня готують тушкованки, вареники, голубці, пироги. Гроші на продукти допомагає збирати громада Широкої Греблі, розповідає мама-вихователька будинку дитячого типу Марія.

"Із 4 квітня працюємо кожен Божий день. Спочатку своє. Потім, де що було. Вдома було мʼясо. Люди несли курей, гроші...", — говорить Марія Москаленко.

Працювати починають зранку. Батько Михайло Москаленко готує в автоклаві тушкованку для захисників. Усього за день виготовляємо 200 банок. Частину провізії зберігають у холодильних камерах.

"Тут голубці, налисники, вареники. Так передаємо хлопцям", — говорить мама Марія.

До приготування активно долучаються усі діти. Серед них 9-річний Назар. Хрещений батько хлопчика зараз боронить Україну.

“Допомагаю чистити цибулю, моркву. Наша сімʼя допомагає військовим. Готуємо тушкованки, паштети", — каже Назар Олійник. Серед помічників — сусіди. Приходять щодня із дітьми.

"Не сидиться вдома. Багато рідних, які захищають. Працюємо", — говорить сусідка Ганна Донцова. Найстарша помічниця у родині — бабуся 79-річна Анастасії Мізин. Каже, що у зоні бойових дій її сини та онуки.

"Один на війні, другий на війні. Третій внук на війні, четвертий онук на війні, пʼятий...", — крізь сльози говорить Анастасія Мізин. Доправляють допомогу місцеві волонтери. Звітують, що, кому і куди передали.

"У мене там брати, племінники. Хтось їм допомагає, ми комусь. Зараз нема ваших і наших. Тепер всі наші", — говорить Марія Москаленко.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

КОМАНДИРА ВІЙСЬКОВОЇ ЧАСТИНИ В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ НАГОРОДЖЕНО ОРДЕНОМ ДАНИЛА ГАЛИЦЬКОГО

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини