6 липня. Що відзначають в цей день

6 липня. Що відзначають в цей день

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 133 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 133 RUSSIAN AGRESSION

6 липня - Всесвітній день поцілунку, у Литві – День держави, День народження Далай-лами, у Казахстані – День столиці, День пам'яті Яна Гуса у Чехії. В Іспанії – Фестиваль Сен-Фермін у Памплоні.

Православна церква вшановує пам'ять святої мучениці Агрипини.

Ще цього дня у різні роки відбулися події, які вплинули на перебіг світової історії.

Так, цього дня, в 1785 році долар офіційно став національною валютою США, в 1885 вакцина проти сказу була вперше випробувана на людині, в 1957 познайомилися Джон Леннон і Пол Маккартні, а в 1994 на екрани кінотеатрів США вийшов фільм "Форест Гамп" режисера Роберта Земекіса.

Всесвітній день поцілунків

Авторство першого поцілунку не встановлено. Він не був винайдений як електрика або телефон. Він не був названий на ім'я людини, яка першим поєднала свої губи і відразу розтиснула їх з характерним звуком, залишивши відбиток на щоці подруги.

Втім, не так важливо, звідки походить слово, що означає цю дію. Набагато цікавіше дізнатися, чому виникла сама дія. Теорій існує безліч.

Чому люди цілуються? По-перше, тому що це прищеплено культурою. Майже в усьому світі люди, які опиняються в романтичній ситуації, відчувають неусвідомлену потребу цілуватися. Таке відчуття, що представники протилежної статі запрограмовані на поцілунок і лише на це чекають. Якщо ви це зрозумієте, то отримуватимете більше і самих поцілунків, і насолоди від них.

Встановлено, що поцілунок заспокоює нервову систему та запобігає стресам, допомагає схуднути, є відмінною профілактикою зморшок: він задіює близько 30 м'язів обличчя. Крім того, поцілунок розробляє легені, спричиняє активізацію діяльності цілої низки гормонів.

Психологи з Берлінського університету встановили, що три 20-секундні поцілунки зранку здатні підтримувати романтичний настрій цілий день, а тривалий поцілунок припиняє напад вегетосудинної дистонії. До речі, на думку тих учених, тривалість ідеального поцілунку — 3 хвилини.

Ще цього дня:

1938 – У Французькій республіці відбулася конференція, де розглядалося питання щодо біженців із Третього рейху. Жодна країна не змогла взяти на себе відповідальність за них. Конференція виявилася безрезультатною;

1958 – Урочисто відкрито Національний експоцентр України (ВДНГ);

2005 – Верховна Рада ухвалила Кодекс адміністративного судочинства України.

Церковне свято

Цього дня православна церква вшановує пам'ять святої мучениці Агрипини. Ще в молодості римлянка Агрипина вирішила не одружуватися, а присвятити своє життя служінню Богові. У часи гонінь на християн їй довелося постати перед язичницьким судом, де її піддали тортурам, а потім ув'язнили. Незважаючи на муки, Агрипина не зріклася віри. В нагороду за стійкість Бог послав їй порятунок: ангел звільнив дівчину від кайданів, але від перенесених тортур вона все ж незабаром померла. Тіло мучениці три християнки — Васа, Павла та Агафоніка — відвезли до Сицилії та поховали. Біля труни святої Агрипини згодом відбувалися численні чудеса.

Іменини: Агрипина, Олександр, Олексій, Антон, Артемій, Герман, Йосип, Петро, Святослав, Федір.

За інформацією interfax.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ВІЙСЬКОВОЗОБОВ`ЯЗАНІ МАЮТЬ БРАТИ ДОЗВІЛ НА ВИЇЗД З СВОГО РАЙОНУ ТА ОБЛАСТІ, - ЗАЛУЖНИЙ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини