6 червня. Що відзначають в цей день?

6 червня. Що відзначають в цей день?

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 468 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 468 RUSSIAN AGRESSION

6 червня відзначають Всесвітній день боротьби з хворобою Вернейля, Всесвітній тиждень серцевого ритму, Міжнародний день очищення водойм, День садівництва, День кінотеатру просто неба, День Йо-йо.

В Україні - День журналіста, у Швеції - День прапора, у Тайвані та Аргентині - День інженера, Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів у Гамбургу, День пам'яті загиблих у Південній Кореї.

Православна церква - день пам'яті преподобного Симеона Дивногорця.

День журналіста

6 червня професійне свято відзначають працівники засобів масової інформації в Україні. Свято встановлено 25 травня 1994 року.

Спочатку дата святкування планувалася на 15 травня. Цього дня в Україні вперше вийшла газета українською мовою "Зоря Галицька". Але пізніше обрали 6 червня, оскільки цього дня 1992 року в бельгійському Брюсселі Національну спілку журналістів України прийняли до Міжнародної федерації журналістів - найбільшої у світі організації професійних працівників ЗМІ.

У сучасному світі слово професійних журналістів є справжньою влучною зброєю. Головна суть професії - донести важливу інформацію чи новину до громадськості максимально об'єктивно та всебічно.

Від першого дня повномасштабної війни Росії проти України українські журналісти стали бійцями потужного інформаційного фронту. Його дію і вплив постійно відчуває кожен із нас, оскільки немає в нашому суспільстві людини, якої б не торкнулася ця війна і яка б не стежила за пов'язаними з нею тривожними подіями, що відбуваються на фронті.

Від початку повномасштабного вторгнення зафіксовано дев'ять випадків убивства журналістів саме під час виконання професійної журналістської діяльності. Щонайменше 57 медійників загинули в Україні за час повномасштабної війни, і ця цифра не є остаточною.

Ще цього дня:

1912 - Виверження Новарупта на Алясці. Це одне з найбільших вивержень вулкана 20-го століття. Було викинуто 17 кубічних кілометрів лави;

1925 - Волтер Крайслер заснував автомобільну корпорацію "Chrysler";

1919 - Радянська влада оголосила Нестора Махна поза законом;

1933 - У Кемдені (штат Нью-Джерсі, США) відкрився перший кінотеатр, у якому автолюбителі могли дивитися кіно, не виходячи з автомобіля;

1942 - Здійснено перший стрибок із парашутом із синтетичної тканини;

1985 - Відбувся запуск радянського пілотованого космічного корабля "Союз Т-13";

1990 - Всеукраїнський православний собор у Києві проголосив патріархат УАПЦ і обрав митрополита Мстислава першим патріархом Української автокефальної православної церкви.

Церковне свято

6 червня - день пам'яті преподобного Симеона Дивногорця. Преподобний Симеон Стовпник Дивногорець народився 521 року в Сирійській Антіохії у благочестивій родині. Отрок у шість років пішов у пустелю, де провів на самоті деякий час. А відразу після цього почав подвизатися на стовпі.

Іменини: Григорій, Іван, Ксенія, Микита, Семен, Степан, Федір.

За інформацією interfax.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ВІННИЦІ ПІД КОЛЕСАМИ ВАНТАЖІВКИ ЗАГИНУЛА 16-РІЧНА ДІВЧИНА З ХМІЛЬНИКА

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини