2 жовтня. Що відзначають у цей день?

2 жовтня. Що відзначають у цей день?

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 586 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 586 RUSSIAN AGRESSION

2 жовтня у світі відзначають Міжнародний день лікаря, Всесвітній день архітектора, Міжнародний день ненасильства, Всесвітній день запобігання булінгу, Всесвітній день поширення інформації про дислексію, Всесвітній день гри, Всесвітній день повітряної кульки, Всесвітній день сільськогосподарських тварин, Всесвітній день без алкоголю, День уролога.

Православна церква вшановує пам’ять священномученика Кіпріана, єпископа, мучениці Юстини і мученика Феоктиста; блаженного Андрія, Христа ради юродивого, Константинопольського.

Міжнародний день ненасильства

Термін "ненасильство" ввів індійський політичний діяч Махатма Ганді, який народився 2 жовтня 1869 року. Він очолював боротьбу проти расизму та відстоював права індійців. Його діяльність була настільки впливовою, що 1915 року Ганді очолив національно-визвольний рух Індії. Він присвятив усе своє життя боротьбі з насильством і став героєм країни.

Всесвітній день запобігання булінгу

Всесвітній день запобігання булінгу відзначають у перший понеділок жовтня. Це день, коли люди, навчальні заклади та громади об'єднуються, щоб підвищити обізнаність про згубний вплив булінгу та пропагувати доброту, прийняття та інклюзію.

Міжнародний день лікаря

У світі існує чимало святкових днів, присвячених вшануванню роботи лікарів, і одним із них є Міжнародний день лікаря, який відзначають щороку в перший понеділок жовтня.

Ще цього дня:

1918 - Гетьман України Павло Скоропадський розпочав формування української національної гвардії;

1990 - Представники Студентського Братства Львова та Української студентської спілки (УСС) розпочали політичне голодування на майдані Жовтневої революції (нині Майдан Незалежності) в Києві;

Церковне свято

День пам'яті Кіпріана і Юстини

Святі Кіпріан і Юстина були християнськими мучениками, які жили в Антіохії в III столітті. Їхнє життя було прикладом справжньої віри, покаяння і перемоги над злими силами.

Кіпріан був язичницьким магом і жерцем, який навчався чаклунства в різних країнах. Однак, зустрівшись із Юстиною, він усвідомив свою помилку і покаявся у своєму служінні дияволу. Кіпріан прийняв християнство і спалив усі свої книги з чаклунства. Пізніше він став пресвітером, а потім єпископом. Він навернув до Христа багатьох язичників і зруйнував їхні капища.

Юстина була доброчесною дівою, яка присвятила себе Господу. Вона відмовилася вийти заміж за язичника Аглаїда, який звернувся до Кіпріана по допомогу. Потім вона пішла в монастир і стала ігуменею.

Під час гоніння на християн за часів імператора Діоклетіана Кіпріана і Юстину стратили. Їхні трупи були поховані в Римі Руфіною, родичкою царя Клавдія.

Святі Кіпріан і Юстина є покровителями закоханих, шлюбу, шлюбу, сім'ї, доброчесності та захисту від чаклунства.

Іменини: Олексій, Гаврило, Георгій, Давид, Єгор, Ігор, Костянтин, Макар, Микола, Ніл, Теодор, Трохим, Федір, Марія.

За інформацією interfax.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЗАХИЩАЮЧИ УКРАЇНУ ЗАГИНУВ 22-РІЧНИЙ ГЕРОЙ З СЕЛА ТАРАСКИ, ХМІЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ ДЕМ'ЯН КРАВЧУК

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини