19 жовтня. Що відзначають в цей день

19 жовтня. Що відзначають в цей день

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 238 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 238 RUSSIAN AGRESSION

19 жовтня відзначають День фармацевта, Всесвітній день "Оцініть своє життя" та Всесвітній день міксинів.

У Молдові – День юриста, в Албанії – День беатифікації матері Терези, у США – День боротьби з раком молочної залози та День бісквіту з морепродуктами, День Оксфордширу у Великій Британії.

Православна церква згадує апостолів Дениса та Хому.

Католицька церква вшановує пам'ять святого Петра Алькантарійського, ченця-францисканця.

День фармацевта або День аптекаря

19 жовтня проводиться День фармацевта або День аптекаря. Pharmacy Technician Day вперше був схвалений Асоціацією викладачів-техніків фармації, Американською асоціацією аптечних техніків і Радою з сертифікації техніків-аптекарів в 2015 році.

Відзначається в третій вівторок жовтня з 1991 року. Ці жовтневі заходи у другий декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

День "Оцініть своє життя"

Щороку 19 жовтня проводиться День оцінки свого життя, який пропонує знайти час, щоб поміркувати про своє життя з метою стати найкращими версіями самих себе.

Пропонується записувати свої здобутки, щоб потім подивитися, якого прогресу вдалося досягти. У кожного настає час, коли людина має підбивати підсумки зробленого, прогресу, якого досягла, і шлях, яким йде. Це допомагає рухатись далі.

День міксинів

Проводять у третю середу жовтня. Тварини сімейства безщелепних. Живуть у водах Світового океану у тропічній та субтропічній зоні, обирають глибини від 100 до 500 метрів, хоча зустрічаються і на глибині понад 1000 метрів. На 2016 рік відомо 6 сімей і 78 їх видів.

Ще цього дня:

1918 – У Львові створена Українська Національна Рада Західноукраїнської Народної Республіки проголосила утворення Української держави на українських етнічних землях у складі Австро-Угорщини;

1943 - Альберт Шварц відкрив антибіотик стрептоміцин;

1947 - Почалося масове вивезення українців до Сибіру;

1955 – Радянські війська залишили територію Австрії;

1956 – Польська об'єднана робітнича партія озброїла польських робітників у відповідь на просування на Варшаву окупаційних радянських військ під командуванням радянського маршала Рокосовського, тоді номінального міністра оборони Польської Народної Республіки;

1961 - У Карлсруе (ФРН), суд виніс вирок агенту КДБ Б. Сташинському, вбивці Л. Ребета та С. Бандери, і визнав відповідальним за організацію вбивств уряд СРСР та ЦК КПРС;

Церковне свято

За церковним календарем 19 жовтня відзначаємо день апостола Хоми.

Якщо говорити про церковні канони, то, згідно з Писанням, Хома був одним із 12 апостолів, який не повірив у воскресіння Ісуса Христа. Жив він у Галілеї і займався рибальським промислом так само, як апостоли Яків, Іван та Петро. Цікаво, що Хому учні часто називали "близнюком", оскільки зовні він був дуже схожий на Христа. Хома не повірив у воскресіння Ісуса, тоді той сам прийшов до Хоми і показав йому свої рани. Згодом Хома продовжував проповідувати християнство біля Персії та Індії. Помер мученицькою смертю у I столітті, загинув від рук язичників. До речі, у народі існує приказка "Хома невіруючий", походження якої пов'язане з особою святого.

Іменини: Іван, Макар, Хома, Ян.

За інформацією interfax.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ПРОБЛЕМИ З ЕНЕРГОПОСТАЧАННЯМ МОЖУТЬ ВИНИКНУТИ ПО ВСІЙ КРАЇНІ, - КИРИЛО ТИМОШЕНКО

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини